CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Remuscarile lui Roman: ”Basescu e un boier de partid creat de mine”

0 comentarii / 1419 vizualizări / 16 mai 2011

După ce a fost umilit, în absență, în fața întregului congres al fostului său partid, Petre Roman se răzbună pe Traian Băsescu printr-un soi de mea culpa publică pentru vina de a-l fi ridicat pe acesta, cîndva, la rangul de boier de partid.

Fostul lider al PD a fost prezentat sîmbătă de Băsescu, în discursul său de la congres, drept un om care nu știe să piardă și refuză o mînă bărbătească întinsă de adversar, cu referire la pierderea funcției, în 2001. (Ca o picanterie, după ce și-a rostit discursul, Băsescu însuși i-a dat cu flit lui Blaga, ca să se știe cum e cu demnitatea și eleganța).
În replică, fostul democrat publică azi o tabletă în ”Jurnalul național” în care scrie: ”De curând, preşedintele Traian Băsescu i-a propus pentru poziţia de inamici publici pe „boierii” companiilor de stat „bine instalaţi şi blagosloviţi politic”. Pare OK. „Boierii” preşedintelui Băsescu ar semăna oarecum cu „capitalismul de cumetrie” al preşedintelui Iliescu dacă ar exprima o supărare autentică. „Boieri de partid” a creat şi Iliescu, şi Băsescu, şi chiar şi eu (unul dintre ei e chiar domnul Băsescu)”.

”Pentru ce i-ai pus în funcţie? Pentru binele public, al eficienţei şi corectitudinii trebii publice sau pentru a te servi pe tine şi pe „loialii” din partidul tău? (…)Lipsa de performanţă şi incompetenţa unor conducători de companii de stat nu arată de fapt un fel de complicitate imorală? Căci ştim că raţiunea aşezării lor pe funcţie e sifonarea veniturilor acestor companii către buzunarele întovărăşiţilor cu decidenţii, adică cei care conduc politic ţara” mai scrie fostul șef al lui Băsescu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998