CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Renate Weber, in doliu: mama sa, actrita Viorica Weber, s-a stins din viata

5 comentarii / 2414 vizualizări / 4 mai 2022

Actrița Viorica Weber, mama Renatei Weber, Avocatul Poporului, a încetat din viață ieri, la vârsta de 90 de ani, după o îndelungată carieră pe scenele României.

Născută pe 12 decembrie 1931, Viorica Weber a fost purtătoare de blazon artistic. Și nu doar prin soțul său, Max Weber, ci și prin propriul talent probat și aplaudat ani și ani pe scenele de la Botoșani și Brașov, dar și în legendarele turnee prin țară și străinătate. Este ultimul martor al unui timp-emblemă pentru Botoșani, ultimul artist din Generația de Aur a Teatrului de păpuși ”Vasilache”.
Alături de Max Weber, soțul său, Viorica Weber, absolventă a Institutului de Teatru, a pus bazele primului teatru de marionete din acest nord de țară – numit inițial ”Cravata Roșie”, apoi Teatrul de păpuși „Vasilache”, și care mai târziu a fost redenumit Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani. Soțul artistei, Max Weber este cel care a înființat pe 1 mai 1953, la Botoșani, Teatrul ”Vasilache”, devenind totodată și director al instituției nou create. Tot Max Weber avea să fie și primul director al Filarmonicii Botoșani, pe care de asemenea a înființat-o cu strădanii uriașe, relatează siteul Botoșăneanul.ro.
Prin Viorica Weber, Botoșanii pierd ultima actriță din Generația de Aur a județului, mai scriu jurnaliștii publicației.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. doamnei apucate a poporului ii place mai mult in culise,
    cica nu face deranju la Curte.

  2. PSD si-a asigurat pozitia de lider la viitoarele alegeri, Ministrii PSD Vasile Dancu si Florin Spataru au semnat. Autorităţile române au semnat, miercuri, la Ploieşti, un memorandum de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, document în baza căruia Electromecanica Ploieşti şi Raytheon vor fabrica în România rachete interceptoare SkyCeptor.

    https://www.comisarul.ro/articol/ultima-ora-romania-va-fabrica-rachete-interceptoar_1366397.html

  3. […] Marți, 3 mai 2022, actrița Viorica Weber, mama Renatei Weber, Avocatul Poporului, a încetat din viață, la vârsta de 90 de ani, după o îndelungată carieră pe scenele României, potrivit inpolitics.ro. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998