CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Repetentii la justitie

0 comentarii / 1499 vizualizări / 13 iulie 2012

Cea mai buna aparare este atacul. S-a gandit, pe buna dreptate, suspendatul. Si atunci i-a acuzat pe liderii USL ca sacrifica Justitia. Ca tinta lor distructiva ar fi nu Presedintele, ci acea doamna cu ochii legati. El nu a lansat intamplator aceasta acuzatie. Stie ca, peste cateva zile, cineva trebuie sa-si asume oalele sparte. Pentru ca, fara indoiala, raportul de justitie va fi din nou cu probleme in ceea ce priveste Romania. Cine este, de fapt, repetent la justitie?
Una dintre asa-zisele reforme pe care le-a invocat obsedant cel mai inalt reprezentat al regimului Traian Basescu, speram de trista amintire, a fost cea a Justitiei. O justitie moderna, eficienta, dreapta. In acord cu principiile si normele Uniunii Europene. Calare pe un cal alb, a fost lansata in lupta o procuroare comunista, care pana si despre mineriada a afirmat public si insistent ca nu au existat violente. Doamna Monica Macovei. Contra-avocatul statului roman. Platita, si nu pe putine contracte, din bani straini. Desi este functionar public al statului roman.
Ei bine, doamna Monica Macovei, sub indrumarea inteleapta a actualului suspendat si in numele unei reforme a Justitiei, a facut vraiste si din ceea ce mai exista in sistem. Dupa ce au instalat o semidocta, in ciuda notelor ei scazute, in fruntea Parchetului General. Si dupa ce un alt slujbas fidel, cu o pregatire la fel de precara in materie juridica, a fost pus in fruntea DNA. De unde s-a razboit necrutator cu adversarii politici ai regimului Traian Basescu. Apoi au urmat asa-zisele coduri. Facute pe picior. La Palatul Cotroceni. Fara dezbateri cu societatea civila. Fara dezbateri parlamentare. Trecute de majoritatea PDL, prin asumarea raspunderii. Coduri care nu prea pot fi puse in vigoare. Pentru ca ele cuprind dispozitii care se bat cap in cap. Si pentru ca nimeni nu a pregatit Justitia pentru noile coduri.
Conform doamnei Kovesi, anul trecut au existat 2 milioane de cauze penale. Intr-o singura tara. In Romania. Uluitor! Si cate or fi fost rezolvate de procurori? Si cate acuzatii s-au confirmat in instanta? Si cate dosare s-au intors cum au plecat? Asta doamna Kovesi nu ne mai spune.
Pentru expertii Uniunii Europene este in afara oricarei indoieli ca asa-zisa reforma a Justitiei este o brambureala. De fapt, sistemul nu functioneaza. Iar cand functioneaza, functioneaza gresit. De aceea, peste cateva zile, Romania s-ar putea sa fie retrogradata din motive de justitie.
Sa fie Guvernul Ponta cel care se face vinovat? Sa fie liderii USL repetentii la justitie? Sau responsabili sunt altii decat cei care conduc de 2 luni un executiv, sub un regim, pana la suspendare, intitulat, pe drept cuvant, Traian Basescu? Nu este la mintea cocosului ca repetentii sunt cei care s-au angajat, acum aproape 8 ani, sa reformeze Justitia si, iata, nu au facut-o? Adica Traian Basescu si ai lui? Iar cea mai mare repetenta este procuroarea. Procuroarea comunista Monica Macovei.
Si totusi, cu o nerusinare tipica regimului Traian Basescu, tocmai suspendatul este cel care iese la televizor si acuza USL ca vrea sa omoare reforma Justitiei. Minunea de reforma! Cand UE isi va da verdictul, tare mi-as dori sa spuna si cine raspunde. Ca sa stim cum sa votam. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998