CURS VALUTAR
1 EUR = 4.926 RON DOWN | 1 USD = 4.1031 RON DOWN | 1 GBP = 5.7173 RON UP

Republica dadaistă Teleorman

3 comentarii / 2807 vizualizări / 22 decembrie 2016

Pentru cine a vrut să vadă, Liviu Dragnea a fost şi va rămâne un modest arendaş de Teleorman. Cu mustaţa aferentă de fante provincial. Dar şi absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, să avem pardon. O fi şi doctor în drumuri ? Poate în secret, doctor de Tel Drum, cu diplomă la purtător ? Ieşirea din epoca Băsescu se face în jos. Adică se iese din mizerabil prin catastrofal. O continuitate, cu alte cuvinte. Ne-a dat deja o idee destul de clară despre ce poate fi postbăsismul Klaus Iohannis, preşedintele binomico-trinomic din Sibiu. Acum înaintăm cu dictatorul de Teleorman spre viitorul de aur capitalist, să trăiţi !
Dacă ar da faţă cu realitatea politico-economică de azi, şi Eugen Ionescu, şi Urmuz, şi dadaistul Tristan Tzara ar rămâne cu gura căscată. Absurdul şi revoluţia permanentă au atins în ţara lor cote pe care nici nu le-ar fi putut visa. Dar foarte probabil că nu ne vom opri aici. Vom zbura spre noi culmi de aberaţie democratică şi vom bate toate recordurile corectitudinii politice. Minoritarii ocupă încet dar sigur toate posturile-cheie. Nici o ţară din lume nu se mai poate compara cu noi. Probabil că şi Lenin, în mausoleul său, e cutremurat de atâta revoluţie teleormăneană. Numai român ortodox majoritar să nu fii în România ! Nu doamna eventual prim-ministru e în discuţie, poate că are toate meritele profesionale ale unui funcţionar-model, ci PSD-ul, cu Dragnea-ul său şi întreaga adunătură politică, putere şi opoziţie deopotrivă, ajunsă la maturitatea nonsensului, absurdului şi acţiunii antinaţionale devastatoare.
Indiferent dacă o confirmă pe doamna Sevil Shhaideh în postul de prim-ministru (toţi constituţionaliştii cred că nu are de ales) sau scoate o altă nominalizare din pălărie, Klaus Iohannis iese prost în faţa populaţiei. De aceea jubilează toată armata de propagandă a PSD, în frunte cu Antena 3. Liviu Dragnea e declarat o reîncarnare a lui Machiavelli ! Românii au votat şi i-au ales majoritar pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Să-i stăpânească sănătoşi ! Dar iată că şi telespectatorii dependenţi de Antena 3, mulţi de vârsta a treia, de la sate şi din oraşe mici, sunt şi ei umpluţi de fericirea corectitudinii politice prin nominalizarea pentru postul de prim-ministru făcută de arendaşul român Liviu Dragnea. Pot fi şi ei o vreme „soroşişti” de frunte. Nici nu visau ! Pretextând că se fereşte de presă şi de adversarii politici, Dragnea şi-a păcălit gros propriul electorat, care se credea, împreună cu Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, „român” şi „unit”. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă PSD îşi anunţa candidatul la postul de prim-ministru în campania electorală ? De la tribuna Parlamentului, Dragnea oferă toate garanţiile şi ne cere să-l credem pe cuvânt, aşa cum l-au crezut şi colegii lui pentru buna şi misterioasa numire a unui prim-ministru. Îl mai ia cineva în serios ? În urmă cu câteva luni, şi bucureştenii şi-au găsit în sfârşit fericirea după atâţia penali, dubioşi şi băsişti cu borduri. Ea se numeşte Gabriela Vrânceanu Firea Pandele sau cum s-o mai numi această solistă de televiziune, că şi-a tot schimbat numele. Bucureştenii să se bucure de doamna Pandele sănătoşi şi ei ! Mai ales după orele 17 în trafic. Noxe, nervi şi extaz democratic…
Oare câţi deputaţi şi senatori din legislatura începută azi vor fi arestaţi în anii următori ? O treime ? Jumătate ? Mai mulţi ? Câte puşcării vor trebui construite în actuala legislatură ? Cât despre autostrăzi, ne-am pus pofta în cui definitiv. Chiar şi cu „doctorul” în drumuri, inginerul Dada Liviu Dragnea, care ne-a fost dat ca salvator naţional de Sistemul atoateveghetor. (Petru Romoşan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Secretul ascuns al lui Dragnea este acest avertisment adresat lui Iohannis de la bun început: Acceptă propunerea Sevil Shhaideh sau vei putea fi acuzat de lezarea interesului național! Iar de aici până la suspendare…

    Din aceste motive cred că trebuie să înțelegem că având în față un Președinte slăbit de gesturi nepopulare și fără o susținere politică reală, Liviu Dragnea va o va impune pe Sevil Shhaideh ca noul prim-ministru al României.

    P.S Un rezumat al situație l-am găsit pe Facebook: În țara unde pe președinte îl cheamă Klaus Werner Iohannis, pe procurorul general Laura Codruța Kovesi, pe șeful SRI Eduard Hellvig, pe fostul prim ministru Dacian Julien Cioloș, e o problemă că noul prim ministru se numește Sevil Shhaideh? după cum spunea MB. – Dan Andronic PMP

  2. n baza acestui drept revendicat, repet, cu de la sine putere, Dragnea se consideră mai departe, îndreptățit să rețină la sine puterea executivă și să o exercite by proxy, prin intermediul altcuiva. Doamna Sevil Shhaideh va fi interfața lui Dragnea, brațul care va executa deciziile acestuia fără nici o posibilitate de autonomie, după cum însuși președintele Camerei a ținut să ne precizeze. Cu tot respectul pentru doamna în cauză, persoana domniei sale nu contează pentru că rolul ei este să fie un instrument inert în mâinile lui Liviu Dragnea. Or, acest mod instrumental de a exercita puterea reprezintă, de fapt, extinderea la nivel național a modelului președintelui de Consiliu Județean, funcție pe care Dragnea a ocupat-o atâta amar de vreme la Teleorman. Practic, Dragnea a extins modelul feudei locale dominate de persoana președintelui de Consiliu Județean – care este și autoritate legislativă și executivă locală – la nivel național și a realizat în numai câteva zile baronizarea de facto a României. În vederea atingerii acestui scop, alegerea doamnei Shhaideh era singura logică. În primul rând, pentru că Dragnea avea nevoie de cineva a cărei fidelitate să fi fost testată care să accepte rolul de instrument inert de exercitare a puterii și în al doilea pentru că doamna Shaiddeh are o experiență consistentă în „managementul” feudelor locale, mai întâi la Constanța, unde s-a înțeles de minune cu Nicușor Constantinescu și Mazăre și apoi la Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, unde a devenit mâna dreaptă a lui Dragnea. Din perspectiva acestuia din urmă, doamna Shhaideh reprezintă alegerea ideală de prim-ministru. Nu în mod necesar și din perspectiva românilor, dar aceasta pare să fie ultima dintre grijile lui Dragnea. Revista 22

  3. „Nu am fost singur, am fost insotit de colegul meu, Daniel Constantin. Presedintele era singur. Ne-a prezentat care este dorinta domniei sale de a realiza o alta majoritate: PNL, ALDE, USR, PMP. Pe hartie ar fi insemnat putin peste 50%.

    Aceasta propunere a fost insotita de o serie de consideratii ale presedintelui pe care le-am apreciat ca bluf. A incercat sa ne intimideze si a sperat ca ni se vor inmuia picioarele. Presedintele mi-a spus ca ‘Nu voi accepta sub nicio forma un guvern PSD cu un premier PSD. Atentie, voi cei de la ALDE o sa cadeti deageaba in acest razboi’”, a declarat Tariceanu la in fata lui Mihai Gadea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *