CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Reputat critic muzical britanic: ”George Enescu” – un festival de evitat

4 comentarii / 3334 vizualizări / 29 aprilie 2022

Jurnalistul și criticul muzical britanic Norman Lebrecht, considerat de mulți specialiști cel mai influent publicist la nivel internațional din domeniul muzicii, pune un verdict foarte dur festivalului românesc ”George Enescu”, pe care îl declară ”de evitat”, din cauza muzicienilor (israelieni n.n.) aflați în orchestra din România.

”Mi s-a trimis un videoclip cu pianista georgiano-franceză Khatia Buniastishvili interpretând un bis Liszt/Horowitz la Festivalul George Enescu 2017 din România. Interpretarea Khatiei este epatantă, ca întotdeauna. Publicul este concentrat și entuziast” remarcă Lebrecht, ieri, pe siteul Slippedisc.com.

”Dar interpreții din orchestră nu încearcă să-și ascundă plictiseala sau disprețul. Începând cu concertmaistrul și adjunctul acestuia, care aruncă priviri fugare trădînd disprețul lor, un val de lipsă de curtoazie se răspândește în jurul muzicienilor într-un mod pe care nu l-am mai văzut de foarte mult timp. Toate acestea sunt surprinse la televizor. Este un caz de ”nu împușcați pianista, doar răhățiți-vă pe ea”. Atât de neprofesionist și atât de neplăcut. Acesta ar putea fi un festival de evitat” conchide reputatul critic. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Acest faimos jurnalist ar putea sa ne souna dedpre ce orchestra este vorba….

  Acest faimos jurnalist scrie articole incomplete si defaimatoare care, desigur au un scop !!!

  Sa i transmita cineva ca ne am prins!

 2. ok
  ii inlocuim cu ucrainieni!

  • ironic sau idiot?

 3. Khatia, epatanta in decolteu, ca intotdeauna… iar orchestra nu era frantuzeasca, obisnuita cu asa ceva.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998