CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Resursa lui Victor Ponta 2

0 comentarii / 1557 vizualizări / 29 decembrie 2012

Este o mina de aur. Nesecreta. Si, in orice caz, nepoluanta. Si nefrauduloasa. Cum ar fi Rosia Montana. Dimpotriva. Mina de aur a lui Victor Ponta 2 este absolut ecologica si lucreaza nu in beneficiul unor escroci si a unor inalti functionari publici, romani si straini, ci exclusiv in folosul cetateanului. Iar capacitatea de a produce profit este mult mai mare. Mina de aur a lui Victor Ponta 2 este stoparea coruptiei.
Nu am cum sa nu revin asupra acestui subiect. Al unei Romanii in care hotia este denuntata public de 80 la suta dintre cetateni. Al unei Romanii care este taxata, conform standardelor europene, pe primul loc la acest capitol. Al unei Romanii in care, spre rusinea noastra, cei care au acuzat vehement in discursuri interne si externe amploarea acestui flagel au fost cei mai inalti reprezentanti ai statului. Traian Basescu, in calitatea sa de presedinte, pana cand a fost demis politic de catre romani si apoi in calitate de guvernator. Fostul prim-ministru de trista amintire, Emil Boc. Despre care am scris de mai multe ori ca este cel mai slab premier al Romaniei, din trecut, din prezent si din viitor. Si ministrul Justitiei din vremurile de trista amintire ale acestei institutii, Monica Macovei. Cea care de fapt a dat Justitia peste cap, creandu-i vinovate, ba chiar criminale dependente fata de regimul Traian Basescu.
Si despre ce coruptie vorbeau acestia? Intotdeauna, fara nicio exceptie, despre coruptia adversarilor politici. A celor care ajunsesera, inainte sa vina ei la putere, la ciolan si se infruptasera din el. Mai mult sau mai putin legal. Se refereau, deci, exclusiv la coruptia Guvernului Nastase si, mai apoi, la acte de coruptie dovedite sau nu ale unor demnitari locali ai opozitiei. Coruptii erau exclusiv in PSD si PNL si, in functie de comportamentul lor politic, in UDMR. Sub nicio forma, coruptia nu trebuia cautata in randul membrilor Cabinetului Boc, ai administratiei locale PDL, in jurul Palatului Cotroceni ori in grupurile de interese ilegitime ale regimului Traian Basescu.
Pentru ca aceasta operatie sa functioneze intr-o dubla cheie – pe de o parte, demonizarea Romaniei ca tara corupta si punerea la stalpul infamiei a reprezentantilor opozitiei si, pe de alta parte, protejarea propriilor borfasi -, regimul Traian Basescu a recurs, cu complicitatea Monicai Macovei si a altor demnitari ai statului, la o solutie pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Mai intai, a fost confiscata politic conducerea marilor parchete. Sefii acestora nu au mai fost numiti, asa cum era corect din punct de vedere constitutional, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, ci aceasta operatie a ajuns sa fie apanajul a doi participanti la puterea executiva. Ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei. Urata treaba! Asa au fost politizate marile parchete. A urmat obtinerea unei majoritati in CSM. Pentru orice eventualitate. Si la Curtea Constitutionala. Iar apoi, bomboana pe coliva a fost introducerea in angrenaj a serviciilor secrete.
Guvernul Victor Ponta 2, pentru a lovi in coruptia institutionalizata, pentru a avea acces, oprind furturile, la exceptionalele resurse financiare, insemnand anual multe miliarde de euro, trebuie sa iasa din acest cerc vicios. Si asta repede. Deciziile trebuie luate pana cand se voteaza noul buget. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998