CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Retragerea din Afganistan, Maior si banii ”pe surse” dati de americani

3 comentarii / 2823 vizualizări / 21 iulie 2021

Apropo de retragerea României cu surle și tobe, la propriu, din Afganistan: în martie 2005, proaspăt ales, Băsescu dă fuga la Bush, într-o vizită oficială, discuțiile fiind axate pe participarea României la diverse operațiuni militare externe. La întoarcerea în țară, Băsescu anunță națiunea, după discuțiile cu președintele Bush și cu secretarul apărării, Donald Rumsfeld, că americanii i-au dat 40 de milioane de dolari pentru armata română.

Cîteva zile mai tîrziu, are loc un dialog nostim în parlament, după ce George Maior, pe atunci doar senator PSD, îl ia la rost pe ministrul Apărării, Teodor Atanasiu, vizavi de banii pe care americanii îi dau anual armatei române aliate și prietene pentru implicarea în diverse teatre de război.

Și răspunde Atanasiu: ”Ajutorul american oferit MApN, pentru anul 2005, este de 13 milioane dolari. Pentru anul 2006, ne aşteptăm la un plus în asistenţa americană oferită MApN, de 16 milioane dolari, adică un total de 29 milioane dolari, aşa cum ne-au informat diverse surse din SUA. La vizita pe care am făcut-o împreună cu preşedintele României, săptămâna trecută, în SUA, Donald Rumsfeld a mai promis un ajutor de 40 milioane dolari. Nu am primit decât această promisiune verbală, urmează să vedem şi documentele scrise”.

George Maior, iritat: ”Îmi pare rău să constat că preşedintele Băsescu a anunţat întreaga naţiune că, urmare a vizitei sale din SUA, s-au primit 40 milioane dolari pentru Armata română, asistenţa în domeniul militar acordată de către Pentagon, și acum aflăm că este vorba mai mult de o promisiune verbală”.

Teodor Atanasiu, sec: ”Da, vreau să spun că nici eu, nici domnul preşedinte Băsescu nu am primit, nici în cash, nici în cont, cele 40 milioane, ele au fost promise, urmează să vedem dacă vor ajunge în conturile ţării”.

Dincolo de ridicolul situației – guvernanții români aflînd ”pe surse” despre banii care ar fi putut veni de la americani – rămîne constatarea că Iohannis nu e chiar singurul președinte specializat în defilările publice cu bani virtuali în gură. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Ghinion! Bogatiile reale ale Romaniei, date in contul banilor virtuali. Atunci ca si acum.

  2. Ce au si aveau in comun cei trei politicieni de mucava ? Maior, Basescu si Atanasiu? BEUTURA…nu iubirea de patrie sau dragostea de neam…ci paharul plin…tot ce au furat au baut si au pisat…niste panarame…

  3. […] Apropo de retragerea României cu surle și tobe, la propriu, din Afganistan: în martie 2005, proaspăt ales, Băsescu dă fuga la Bush, într-o vizită oficială, discuțiile fiind axate pe participarea României la diverse operațiuni militare externe. La întoarcerea în țară, Băsescu anunță națiunea, după discuțiile cu președintele Bush și cu secretarul apărării, Donald Rumsfeld, că americanii i-au dat 40 de milioane de dolari pentru armata română.Cîteva zile mai tîrziu, are loc un dialog nostim în parlament, după ce George Maior, pe atunci doar senator PSD, îl ia la rost pe ministrul Apărării, Teodor Atanasiu, vizavi de banii pe care americanii îi dau anual armatei române aliate și prietene pentru implicarea în diverse teatre de război.Și răspunde Atanasiu: ”Ajutorul american oferit MApN, pentru anul 2005, este de 13 milioane dolari. Pentru anul 2006, ne aşteptăm la un plus în asistenţa americană oferită MApN, de 16 milioane dolari, adică un total de 29 milioane dolari, aşa cum ne-au informat diverse surse din SUA. La vizita pe care am făcut-o împreună cu preşedintele României, săptămâna trecută, în SUA, Donald Rumsfeld a mai promis un ajutor de 40 milioane dolari. Nu am primit decât această promisiune verbală, urmează să vedem şi documentele scrise”.George Maior, iritat: ”Îmi pare rău să constat că preşedintele Băsescu a anunţat întreaga naţiune că, urmare a vizitei sale din SUA, s-au primit 40 milioane dolari pentru Armata română, asistenţa în domeniul militar acordată de către Pentagon, și acum aflăm că este vorba mai mult de o promisiune verbală”.Teodor Atanasiu, sec: ”Da, vreau să spun că nici eu, nici domnul preşedinte Băsescu nu am primit, nici în cash, nici în cont, cele 40 milioane, ele au fost promise, urmează să vedem dacă vor ajunge în conturile ţării”.Dincolo de ridicolul situației – guvernanții români aflînd ”pe surse” despre banii care ar fi putut veni de la americani – rămîne constatarea că Iohannis nu e chiar singurul președinte specializat în defilările publice cu bani virtuali în gură. Bogdan T. I.Sursa: Inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998