CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Retrasul” Plesu se intoarce si musca din adversarii lui Iohannis

6 comentarii / 3699 vizualizări / 5 septembrie 2019

Andrei Pleșu s-a retras din viața publică și din activitatea publicistică acum cîteva luni, cu surle și tobe, dar revine în forță, în perspectiva campaniei prezidențiale. Într-un material publicat azi, el se ocupă pe îndelete de cîțiva candidați prezidențiali, pe care îi desființează fără milă, desigur, fără ca printre ei să se numere și președintele în exercițiu, ci doar adversari mai incomozi ai săi. Principalii vizați sunt Mircea Diaconu și Alexandru Cumpănașu, taxați aspru de Pleșu, chiar dacă se ferește, curajos, să le pronunțe numele.

”Iată cîteva schiţe, sumare, de portret. Unii s-au prins că e bine să te declari „independent“. Ai fost la Alianţa Civică, la PNL, la PDL, la ALDE, eşti sprijinit de ALDE şi Pro România, dar în adîncul sufletului tău eşti independent, fată mare, abia născut. De notorietate nu mai vorbim: cum să fii actor de-o viaţă şi să nu fii cunoscut şi recunoscut cînd mergi la piaţă? Nu se putea, mă-nţelegi, ca un asemenea om să stea deoparte cînd ţara e-n nevoie. Se uită în jur, nu-i place ce vede şi îşi dă seama, brusc, că i-a venit vremea. E nevoie acută de intervenţia lui providenţială! Ce face românul (adevărat) cînd suferă pentru ţărişoară? Se sacrifică, se face şef suprem, pune mîna pe hăţuri. Lasă modestia deoparte („Folosesc modestia ca armă!“ – recunoaşte, cinstit, actorul: un fel de a spune că, sub aparenţe, e o fiară sigură de sine). Are la îndemînă şi soluţii rapide: Preşedinţia nu mai trebuie să aibă sediul la Cotroceni! Iar preşedintele nu mai trebuie numit „şeful statului“. Nu! Vom amenaja un birouaş decent undeva în Ferentari, iar pe uşa lui vom scrie numele preşedintelui, cu specificarea „patriot român“. Cu asemenea măsuri, ţara se va pune rapid pe picioare” scrie Pleșu în Dilema veche, cu referire la Mircea Diaconu, candidatul ALE-Pro România.

”Extrem de original e şi un domn care, săptămîni întregi, a spălat pe jos cu cei care vor să valorifice în beneficiu propriu suferinţa poporului (în speţă, crima de la Caracal). Nişte nemernici, care au avut şi tupeul să-l bănuiască pe el de o asemenea urîţenie sufletească. Iată însă că a auzit, dintr-odată, vocea poporului. Care va să zică, dacă eu nu vă vreau, voi mă vreţi! OK, n-avem ce-i face! „Cei care vor să devină preşedinţi pe spinarea unor victime nevinovate sînt nişte scursuri. Cu o singură excepţie: eu. Voi accepta martirajul candidaturii şi mă voi pune pe treabă!“” mai scrie filosoful, de astă dată pe seama lui Cumpănașu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. L-au scos si pe asta din conserva? probabil ca si lui i s-a prezentat decontul de catre,,baieti,, si a dat cu minus.De ce in conceptia marelui filozof doar unii cetateni au voie sa candideze?

  2. Greu de crezut ca Plesu a revenit in spatiul public din pricina vreunei revolte morale. E genul de mercenar, lipsit de tresariri de constiinta. Altfel, are dreptate.

  3. Deci cineva cu inside knowledge si-a dat seama ca urmeaza Surprize Surprize( nu cu zâna!!) si l-a reactivat pe dnul Andrei?
    Mmmm, se pare ca se apropie ziua dezvăluirilor prognozată pe acest blog! Ok! Cum spun americanii:” Bring it on bitches! ”

  4. Mai este (a fost vreodata?) Plesu Seful Dezimformarii ? Cel mai mare autor de bancuri politice din Ro(opera filozofica!) nu poate iesi la pensie decit cu picioarele inainte. Ca si seful sau actual, Petrov-Basescu, Securist Sef.

  5. S-a reactivat secția de atacatori și de informatori de la Securitate ? Cum e posibil să fie 5 păreri atât de asemănătoare și denigratoare!? Sau e o singură persoană? Păcat că mai există asemenea josnicie! Rușine să vă fie !

  6. @Remarcați și faptul că, un fost ministru al culturii care are și opinii personale nu s-a putut abține, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998