CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Reusita a lui Ciuca – Romania va face autostrazi si centrale nucleare cu micii afaceristi francezi

6 comentarii / 2709 vizualizări / 3 februarie 2022

Vin și vești bune dinspre guvern: premierul Ciucă a bătut palma cu micii afaceriști francezi să vină și să construiască la noi centrale nucleare, autostrăzi, căi ferate, parcuri eoliene șamd.

”Prim-ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, s-au întâlnit, azi, cu reprezentanţii MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), organizaţie care reuneşte peste 75% dintre companiile din Franţa, şi care au transmis dorinţa de investi în economia României, în domenii care să genereze dezvoltare şi noi locuri de muncă”, informează Guvernul.

”În cadrul discuţiilor s-a evidenţiat importanţa investiţiilor în domenii precum energia nucleară, protecţia civilă, mediu sau infrastructură. De asemenea, s-a discutat despre beneficiile reciproce pe care le-ar putea avea o cooperare economică strânsă în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii de transport, precum şi în ceea ce priveşte combaterea poluării aerului în aglomerările urbane şi posibilele soluţii în vederea accelerării digitalizării” mai aflăm dintr-un comunicat.

Ce nu aflăm de acolo, însă, și ridică serioase semne de întrebare: MEDEF este o organizație patronală solidă, dar formată în proporție de peste 95% din întreprinderi franceze mici, care au un număr de maxim 50 de angajați.
Ca peste tot în lume, micile întreprinderi au fost cel mai grav afectate de pandemie, multe și-au închis porțile ori și-au redus drastic activitățile. Chiar președintele MEDEF, Geoffroy Roux de Bézieux, făcea un apel disperat în pandemie către guvernul francez să ia măsuri pentru a sprijini activitățile economice pentru a nu fi puși pe butuci de tot.

În principiu, orice investiție străină, mare sau mică, ar fi binevenită la noi. Mai ales că la noi nu prea se înghesuie nici măcar marile corporații multinaționale, darmite întreprinderile de familie.

Dar, din ce aflăm oficial de la guvernul României, rezultă că micile întreprinderi franceze cu cîteva zeci de angajați sunt gata să investească în activități nucleare și infrastructură românească de transport șamd.
Să ne bucurăm ori să ne îngrijorăm? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. La valoarea astora In loc de centrale nucleare o sa ne trezim cu cacastori nucleare.
  Si in loc de autostrazi o sa avem poteci pentru betivi pe marginea drumului

 2. Dar cu micii intreprinzatori chinezi de ce nu facem nimic? Ei de ce nu au loc niciodata? Sunt mult mai buni in constructia centralelor nucleare. Acum suntem in liasion d`amour cu francezii? Cu ”englejii”, cu francezii, cu olandezii, cu americanii… Afaceristii ”franceji” sunt neseriosi, mincinosi si hoti. Ne vor lua banii si apoi ”adieu”! I-ati vazut cum vociferează?

 3. Nu ne bucurăm nici nu ne îngrijorăm. Sunt vorbe goale. Adică una au vorbit cu micii investitori și alta au spus presei.

 4. Dar micii afaceristi romani unde sunt? Cu ei nu se poate construi nimic? Tot ce e romanesc trebuie sa piara?

 5. am avut 33 de fabrici de zahar mai avem una dar nici aia romneascadar dar vrem f 35 [dulapul de la cotroceni.

 6. -un mare mic si mijlociu de la noi aparuse pe ecranele tembelizoarelor acum 10 zile,
  ERA CLAR!
  (a inceput de jos:de la reparat telephoane).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998