CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Revansa televiziunilor: membrii CNA ar putea plati bani grei pentru sanctiunile date

0 comentarii / 1373 vizualizări / 28 octombrie 2013

Un amplu proiect legislativ de modificare a legilor audiovizualului, preconizat de PNL, prin senatorul Sorin Roșca Stănescu, dă o lovitură de proporții membrilor CNA, care ar putea ajunge în situația de a plăti din buzunar bani grei în cazul unor decizii apreciate de justiție drept eronate. O modificare ce va determina în mod cert membrii consiliului să se gîndească, în viitor, de zece ori înainte de a mai da o singură sancțiune unei televiziuni sau post de radio.

Măsurile stabilite prin noua lege ar urma să ducă la nașterea unui CNA ”mai organizat, mai functional, mai transparent si mai prietenos” se afirmă într-un comunicat de presă pe această temă al senatorului liberal.
”Prin lege vor fi instituite norme clare de organizare si functionare a CNA ca organism colegial si deliberativ. De asemenea, vor fi stabilite responsabilitati clare, de ordin administrativ, pentru conducerea executiva a CNA, respectiv presedinte si vicepresedinte. Vor exista raporturi mai clare intre CNA si reprezentatii radiodifuzorilor, indeosebi in procesul de analiza, dezbatere, stabilire de masuri si coreglementare. Dezbaterile si deliberarile vor fi in viitor publice. De fiecare data cand, prin hotarari definitive si irevocabile ale autoritatilor judecatoresti, decizile de sanctionare stabilite de CNA vor fi infirmate, membrii CNA care au votat respectivele decizii vor raspunde administrativ sau chiar pecuniar, dupa caz” mai arată acesta, între propunerile care s-ar regăsi în noua lege.
Întrucît CNA a pierdut pînă acum destule procese cu ziariști, organe media sau companii deținătoare de licențe, s-ar putea ca prevederea privind sancțiunile pecuniare să aibă un impact mai mult decît devastator asupra activității membrilor săi, care ar putea ajunge în situația de a închide ochii frecvent pentru a nu risca nimic din banii proprii. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998