CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

”Reveniti cind aflati adresa” – Femeie ucisa pentru ca la 112 i-au inchis telefonul

2 comentarii / 2677 vizualizări / 1 august 2019

Reputatul avocat clujean Radu Chiriță, preşedintele Asociaţiei de studii în dreptul constituţional şi drepturile omului, repune pe tapet, într-o postare pe blogul propriu, un caz halucinant petrecut în 2017 și de care încă se ocupă în justiție: o femeie a fost ucisă pentru că cei de la 112 i-au închis telefonul.

”Acum 2 ani jumate, o femeie a fost ucisă la Tg. Mureş pentru că poliţia nu a făcut nimic şi pentru că la 112 i-au închis telefonul” scrie avocatul. ”Am scris mai demult despre dosarul ăla. Nimeni nu a fost nici măcar cercetat disciplinar, nimeni. Niciun procuror plin de stat de drept nu s-a sesizat că operatorul de la 112 a închis telefonul unei persoane care era agresată. Suntem în recurs cu dosarul ăla, iar miliţia susţine în continuare că 7 zile de la ameninţarea cu moartea până la omor e un timp prea scurt ca să facă ceva(…) STS-ul susţine că nu răspunde pentru operatorul era de la primărie, nu de la ei. Şi cer în continuare să se constate că nimeni nu e de vină”.

Chiriță mai punctează, sarcastic, că nimic din astea nu s-ar fi întîmplat dacă CCR nu anula protocolul cu SRI.
”În 2017, în povestea de care aminteam mai sus, era protocolul cu SRI. Iar operatorul de la 112 i-a spus femeii care a fost omorâtă că dacă nu poate să spună adresa unde e, atunci să revină când află. Noroc cu protocolul, aşa e, securiştilor?” mai spune avocatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Behăi și eu pe aici, la ordinul SRI, știți deja că sunt cel mai prost postac în viață. În 2017 protocolul era încă secret, deci n-avea cum să funcționeze 112 pentru că STS-ul donase banii de la investiții firmelor acoperite ale SRI doar până la data primiri apelului. Banii furați după apel, în cadrul protocoalelor sau în afara lor, se adună nu se scad la firmele acoperite ale SRI, iar sistemul 112 este la fel de funcțional.

  2. Morala: nu suna la 112, suna un prieten, o gasca de cartier, un vecin securist, ori un colaborator al DIICOT….Uite, la asta a gresit DNA, n-a comunicat suficient, daca oamenii ar fi inteles importanta acestor parchete specializate, mai ales DNA, ar sti ca la 112 reclami o mita la un pesedist, la un doctor, spui ca ai un copil care cauta radicalizati pe net, de-astea…si te trezesti cu echipa de mascati la poarta, gata localizat, nu se incurca nimeni in protocoale si proceduri….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998