CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Revine epoca McCarthy? Scandal politic in SUA dupa infiintarea Ministerului Adevarului

4 comentarii / 3456 vizualizări / 29 aprilie 2022

Manevre greu de imaginat în patria libertății de exprimare: imediat după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk, Departamentul Homeland Security al guvernului american înființează un așa numit Consiliu de combatere a dezinformarii, care ar urma, declarativ, să se ocupe cu precădere de problema imigrației și de cea a războiului din Ucraina. În fapt, un veritabil minister orwellian al Adevărului, care produce deja scandal.

Reacțiile nervoase nu au întîrziat să apară.

Senatorul republican Rob Portman, membru marcant al Comitetului pentru securitate internă și afaceri guvernamentale, și-a exprimat ieri îngrijorarea cu privire la crearea Consiliului:

„Sunt profund îngrijorat de decizia administrației de a crea un Consiliu de combatere a dezinformarii la Departamentul pentru Securitate Internă. În calitate de autor al legii bipartizane care a înființat Global Engagement Center pentru a combate amenințarea în continuă evoluție a propagandei străine și a dezinformarii în străinătate, nu cred că guvernul Statelor Unite ar trebui să îndrepte instrumentele pe care le-am folosit pentru a-i ajuta pe aliații noștri să lupte împotriva adversarilor străini împotriva poporului american. Atenția noastră ar trebui să se concentreze pe actori răi precum Rusia și China, nu pe propriii noștri cetățeni.

Aștept cu nerăbdare să îl chestionez pe secretarul Mayorkas (Alejandro, șeful Homeland Security n.n.) despre Consiliul de combatere a dezinformarii, când va apărea în fața Comisiei pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului, săptămâna viitoare.” a anunțat senatorul.

De menționat că, în 2016, Portman și senatorul democrat Chris Murphy au elaborat și promovat cu succes o legislație care însărcinează Centrul de implicare globală (GEC) al Departamentului de Stat să conducă eforturile guvernului american de a contracara propaganda și dezinformarea din țări precum Rusia și China. Misiunea GEC este de a „conduce, sincroniza și coordona eforturile guvernului federal în contracararea eforturilor de propagandă și dezinformare a statelor străine și non-statale”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. McCarthy si populismul
  spaima la America
  (a jido-fascistilor).

  pentru inceput:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Huey_Long

 2. DE LA KKATUL ASTA AMERLOC SE INSPIRASE CRIMINALUL CU COVID RAED ARAFAT DE VOIA DEPARTAMENT PENTRU FILTRAREA ADEVARULUI? JEGUL ARAB NU PLEACA DREACU ODATA LA MA-SA SI LA NEAMUL LUI ??! MAI FACE UMBRA PAMANTULUI MULT PE AICI?!

 3. „Eu (ISUS) pentru aceasta M-am nascut și am venit în lume ca să.marturisesc despre ADEVĂR ”
  BIBLIA IOAN18:37..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998