CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Revista intelectualilor GDS-isti: Il au la mina serviciile secrete pe Iohannis?

3 comentarii / 2841 vizualizări / 15 iunie 2022

”Legile securității naționale sunt bomboana pe coliva României eșuate a lui Klaus Iohannis, guvernată de o cleptocrație cu epoleți, care la umbra războiului din Ucraina vrea să-și consolideze puterea. Derapajul democratic este extrem de grav. Lumea imaginată de oamenii serviciilor secrete, care au împânzit toate structurile statului, e una pe gustul lor, e visul oricărui regim militar” se arată într-o analiză publicată azi de Revista 22.

”Spionii nu mai dau socoteală nimănui, nu trebuie să prezinte rapoarte în parlament, vor avea propriile afaceri, șefii lor nu pot fi demiși decât de președinte, vor fi anchetați de procurori aleși pe sprânceană și devin din nou organe de cercetare penală, adică exact ceea ce Curtea Constituțională a zis că nu au voie(…) De fapt, SRI devine, peste ani, extensia brațului lung al Securității.
În mod evident, legile cu pricina au fost scrise în birourile serviciilor secrete, dar, să fim serioși, ele au binecuvântarea lui Iohannis. S-a văzut asta din răspunsul nervos pe care l-a dat atunci când a fost chestionat de ziariști despre ele: „Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră”. Altfel spus, trebuia pusă batista pe țambal până ajungeau în Parlament, să iasă scandal și să se „îngrijoreze oamenii”. Problema lui Iohannis nu este, deci, că legile cu pricina calcă în picioare drepturi ale omului, că sunt o sfidare la adresa democrației și că instituie un regim militar scăpat de sub orice control civil, ci aceea că au ajuns în presă și lumea a aflat. Prostie, ticăloșie? Sau, poate, îl au serviciile cu ceva la mână. Mai degrabă toate la un loc” se mai arată în material. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Daca tot suntem o biata colonie, restul mai conteaza? Presupun ca si coloniile sunt pe categorii. Noi suntem o colonie de cea mai joasa speta.

  2. Încă de când era primar Iohannis la Sibiu, printr-un ordin al lui Coldea, SRI-ul a documentat afacerea murdară a multelor caselor luate cu japca de Iohannis şi de prietenii şi apropiaţii lui. Ordinul lui Coldea a fost publicat mai de mult în Justitiarul, publicaţie pe care regimul Iohannis a vrut-o lichidată, ceea ce a reuşit parţial (dar arhiva acestuia a explodat în altă parte). Dosarul Case la Sibiu şi câteva dosare disjunse din aceasta stau în prezent, puse bine, în mai multe locaţii.

  3. aha,aha:
    putem trage apa!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998