CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Revolutie in PDL: Blaga ii ia guvernarea din mina lui Boc

0 comentarii / 1948 vizualizări / 13 octombrie 2010

Vasile Blaga a transmis, marți seara, cîteva mesaje mai mult decît spectaculoase, în cadrul interviului acordat lui Robert Trucescu la B1TV, cel mai fierbinte dintre toate fiind anunțul că premierul Boc va fi lăsat, începînd din zilele următoare, fără pîrghiile guvernamentale majore.

Secretarul general al PDL anunță că decizia guvernamentală va fi luată din mîinile lui Boc, o eroare care, crede el, a costat PDL și care va fi remediată începînd din zilele următoare. Mai exact, Blaga anunță că deciziile importante ale guvernului nu se vor mai lua la palatul Victoria, ci în Modrogan, vor fi validate de Colegiul Director și vor deveni obligatorii pentru guvern. Or, în acest moment, Colegiul Director este dominat de vechea gardă, pentru că e alcătuit nu doar din membrii BPN, ci și din președinții organizațiilor județene, pe care Blaga le ține destul de bine în mînă.

Ce spune Blaga: ”Cred că avem o problemă, dar o vom corecta cât de curând, ca pe analiza pe care o vom face vizavi de tot ceea ce înseamnă construcţia bugetară pe 2011, măsurile care trebuie luate pentru a realiza o creştere economică, măsurile pe care le vom decide la partid şi pe urmă la coaliţie, pentru că suntem într-o coaliţie de guvernare, ele să fie foarte clar adjudecate de către colegiul director al partidului şi cerute ca obligatorii pentru Guvern, astfel încât să nu mai apară bâlbâieli sau refractări care nu ne-au făcut bine în perioada asta”. Lovitură direct în plexul lui Boc.

Un alt mesaj dur al lui Blaga sună ca un ultimatum printre dinți acordat aceluiași Boc pentru excluderea din partid a echipei de zgomote, respectiv grupul intelectualilor așa-zis reformiști care nu fac altceva decît să critice partidul pe bloguri, Voinescu, Macovei, Preda șamd: ”Nu pot să fiu de acord cu acest mod al unor colegi care acum nu mai sunt aşa noi în partid, de a-ţi face notorietate şi eu ştiu ce altceva criticând pe bloguri partidul. Aici e problema pe care o avem şi eu sper din tot sufletul că domnul preşedinte Boc se va corecta din acest punct de vedere. Convingerea mea este că măcar în ceasul al 12-lea va lua taurul de coarne”, pentru că ” singur nu pot să îi dau afară”. Blaga a dat și un exemplu concret: ”Cu tot respectul pe care îl am pentru cariera doamnei Teo Trandafir, după ce s-a îmbrăţişat cu Aura Vasile, respectând procedurile partidului, în 24 de ore nu mai era în partid”. A doua lovitură în plexul lui Boc.

În fine, un al treilea mesaj este adresat liberalilor, cărora Blaga le lansează invitația unei reapropieri fără a mai ține cont de existența lui Băsescu, pe care PNL îl respinge organic, pentru că acesta ar putea fi trecut, sugerează pedelistul, la categoria ”foști”.
”Eu cred că ar trebui ambele partide să găsească resurse pentru un dezgheţ al relaţiilor dintre ele. Eu nu ştiu de ce ei se raportează în permanenţă la dl preşedinte Traian Băsescu. Până la urmă domnul preşedinte Traian Băsescu nu va candida în 2014, ăsta e un lucru foarte clar. Iar eu le spun şi cu această ocazie că indiferent ce cred unii sau alţii şi le spun şi membrilor PD-L că indiferent ce declară unii dintre parlamentarii noştri, unii dintre cei care se află în conducerea partidului, Traian Băsescu nu se amestecă în conducerea PD-L”. Pentru a-și sublinia mesajul, Blaga nu ezită să atace tăios PSD, despre care crede că nu ar putea în veci să reprezinte un partener pentru PNL: ”PSD acum, este comunist, ultracomunist”.

Concluzionînd, ieșirea la rampă a lui Blaga anunță noi mișcări de trupe în PDL, pînă la congresul al cărui termen pedelistul îl stabilește pe la sfîrșitul lui februarie, mișcări care s-ar putea finaliza cu tăieri de capete celebre, dacă nu chiar cu ”execuția” premierului, care ar putea fi obligat să aleagă între funcția de la Palatul Victoria și cea din Modrogan.
(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998