CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

#Reziștii au sesizat Comisia Europeană despre căminele groazei

5 comentarii / 1811 vizualizări / 11 iulie 2023

Europarlamentarul USR Vlad Botoş a trimis, azi, o scrisoare oficială către doi oficiali ai Comisiei Europene, în care semnalează situaţia gravă cu care se confruntă unele persoane instituţionalizate din România, în contextul anchetei privind azilele groazei din Voluntari.

Eurodeputatul a trimis astfel o scrisoare către Didier Reynders, comisar european cu atribuţii în ceea ce priveşte justiţia, şi Verei Jurova, vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori europene şi transparenţă, în care solicită activarea mecanismelor Uniunii Europene care ar putea impune respectarea drepturilor omului, dar şi respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

„Este inacceptabil ca în casele de bătrâni care au contracte cu statul să se întâmple asemenea acte inumane. Bătrânii noştri suferă din cauza unui sistem inechitabil de pensii. Acum, cei care nu mai pot să aibă grijă de iei înşişi mai trebuie să trăiască şi cu groaza că pot ajunge într-o casă condusă de asemenea monştri. E nevoie de soluţii urgente pentru monitorizare şi intervenţie de la nivel european în cazul sistemului caselor de bătrâni, ca o garanţie în plus pentru siguranţa acestor persoane”, a declarat europarlamentarul Vlad Botoş, potrivit unui comunicat de presă al USR, citat de Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Căminele erau private, nu de stat. In ale statului nu este aceeași situație! Incă o dată se dovedește ca mult lăudata ”inițiativă privată” e nașpa. In străinătate e aceeași situație, ba ii mai si omoară. Suntem inumani, nu ne gândim ca si noi vom fi bătrâni intr-o zi. A mai fost un caz in Argeș acum cativa ani cu oameni folositi pe post de sclavi, legati in lanturi, tinuti in mizerie de ani de zile. Avem foarte multe institutii bine plătite, care nu fac absolut nimic, până nu există un interes.

 2. « Doi mari vrăjmași are Românul : slugărnicia în fața străinilor și ura pentru ai lui »
  –––
  Tipic „Românesc”: să apelezi la străini ca „să-ți scoți dreptatea ta”, într-o răfuială cu ai tăi. La fel ca în povestea cu pisoii ăia prostănaci, care, incapabili să se înțeleagă între ei la împărțirea „caș-cavalului”, au apelat la „jupânul vulpoi” : și așa de bine le-a „împărțit” jupânul „dreptatea”, de-au rămas amândoi „cu buza umflată”.
  De secole repetăm povestea, subminându-ne unii pe alții „cu ajutorul” străinilor („contra cost” și în detrimentul țării, firește), tot timpul rămânând numai în pagubă. Și înjurăm, și blestemăm „isto-ria cea nedreaptă”, dar iată, nici până azi nu am învățat nimic.

 3. USR-istul ar trebui sa mai invete limba romana inainte de a scrie petitii; nu se spune/scrie – iei insisi, ci ei insisi. Azilele in cauza (cele din Voluntari), sunt private, apartin soferului Gabrielei; ca primesc si bani de la stat, asta este alta problema; aici legea este de vina. Dar sorosistii fac ce stiu mai bine: jalba in protap. Eu le sugeres sa solicite scoaterea coloniei din mUE pe motiv de azile.

 4. Cacatii sorosisti neomarxisti bulangii si-au batut joc ani de zile de cei virstnici,facindu-i in fel si chip.

  Azi i-a apucat dragostea de cei cu virsta inaintata..

  Cacamash in gura voastra de sorosisti ipocriti si imputiti

 5. Fuga cu para si turnatoria la coana Europa este comportament de subom.

  Ii doare pe aia fix in cot de problemele minore din Romania, cand ei nu dau doi bani pe noi in general pe problemele mari.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998