CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risc de criza totala: CCR l-ar putea declara pe Orban ”neconstitutional” chiar in ziua votului

1 comentariu / 3617 vizualizări / 18 februarie 2020

Curtea Constituţională va dezbate, pe 24 februarie, sesizarea referitoare la un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier, informează surse din CCR citat de Agerpres.

Potrivit documentului semnat de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, conflictul constă în „exercitarea în mod discreţionar a atribuţiilor preşedintelui, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituţie, de desemnare, în data de 6 februarie, a candidatului Ludovic Orban la funcţia de prim-ministru”.

Problema e că decizia CCR ar putea veni fix în același timp cu procedura de învestire a guvernului Orban în parlament, situație absolut fără precedent la noi. Pentru că ridică o problemă crucială: ce se întîmplă, bunăoară, dacă CCR anunță chiar în timpul votului că desemnarea lui Ludovic Orban a fost neconstituțională?

Vom asista la întreruperea ședinței parlamentului, ori se va trece peste decizia CCR și se merge cu votul înainte? Oricum ar fi, sunt semne că actuala criză va lua amploare mare în zilele imediat următoare. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Eu nu sunt deloc sigur ca profita legii amanarea deciziei CCR, nu uitati hotararea privind constitutionalitatea completelor specializate, care, desi ridicata de Dragnea, si solutionata in interesul lui, a venit prea tarziu, adica fix dupa ce a fost arestat, asa ca, desi ilegal, neconstitutional, ala sta in puscarie, pierdut pe culoarul mortii justitiei romane, pentru ca niste judecatori CCR au „amanat” oportun o decizie…Vi s-a parut ca febra asta galbena,cu vataful din motz (mai ales el) se impiedica de lege ori de decizziile CCR?! mai ales ca atacurile la adresa curtii vin exact atunci cand trebuie, Coldea nu s-a reactivat degeaba…Mai e si varianta ca Iohanis sa-i lase pe orbanisti sa-si rupa gatul si sa-si construiasca un guvern pe mana userista (alti controlati de el si total imuni la lege si bun simt), mai ales dupa devoalarea informatiei ca Polisano (spitalul dedicat) e condus de seful FDGR, care-i este si fin, asta dupa spusele unui parlamentar UDMR-ist, informatie nepreluata de nimeni…panarama din parlament (total gratuita in cazul unui guvern alcatuit sa cada…) fiind menita sa astearna uitarea pe „scaparea” udemeristului)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998