CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Riscul curcilor: Basescu accepta bugetul lui Ponta, PNL nu

0 comentarii / 1561 vizualizări / 31 ianuarie 2013

Andreia Iana, reprezentantul Preşedinţiei în comisiile parlamentare de buget-finanţe, a anunțat azi, că Administraţia prezidenţială susţine varianta de buget propusă instituţiei de către Guvern şi va încerca să se încadreze în cheltuielile aprobate de Ministerul Finanţelor pentru 2013. Nu aceeași poziție o au liberalii, acolo unde un lider de prim rang cere partidului să trîntească bugetul la vot, în parlament.

„Bugetul propus (Administraţiei prezidenţiale – n.r.) este calculat pe cheltuieli în plată la luna octombrie 2012. Pe această schemă s-a mers pe acest buget pe 2013. Noi am venit cu aceeaşi variantă propusă de Guvern. Noi vom încerca să ne încadrăm în aceste cheltuieli pe care Ministerul Finanţelor le-a propus”, a declarat Iana, pentru Mediafax. Andreia Iana, ordonator de credite pentru Administraţia Prezidenţială, a precizat la şedinţa comisiilor de buget-finanţe că bugetul Administraţiei Prezidenţiale în forma prezentată de Guvern este mai mic faţă de anul 2012 cu 4,5%.
În contrapartidă, presedintele CJ Brasov, liberalul Aristotel Cancescu, s-a aratat, miercuri, extrem de nemultumit de sumele alocate in proiectul de buget pentru judetul Brasov. El a declarat ca Brasovul se afla printre ultimele judete din tara din acest punct de vedere. Potrivit Brasovul Tau, Cancescu a exemplificat cu sumele pe care Consiliul Judetean le va primi pentru drumurile judetene si comunale. Astfel, pentru Brasov s-au prevazut la acest capitol numai 6,98 milioane de lei, bani care nu ar acoperi nici macar cheltuielile cu deszapazirea. Revoltat, vicepresedintele PNL a anuntat, conform ziare.com, ca solicita tuturor parlamentarilor din Brasov sa nu voteze proiectul de buget in forma actuala.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998