CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Rîsu’-plînsu’: Transgenderul lui Zelenski provoacă scandal la nivel înalt în SUA

10 comentarii / 2789 vizualizări / 18 septembrie 2023

Un scandal șocant s-a declanșat în SUA la nivel înalt din cauza unui personaj pitoresc, transgender american, despre care opinia publică mondială a aflat nu demult că ar fi devenit purtător de cuvînt al armatei ucrainene, un post cu mare greutate la vreme de război. Doar că, pe de-o parte, personajul a început să provoace deranj prin declarații publice belicoase, iar pe de alta, dinspre administrația Biden nu a venit o confirmare oficială legată de statutul respectivului cetățean american.

Nu demult, ziarul Kiev Post a anunțat că Sarah Ashton-Cirillo, o persoană transgender, cetățean american, a devenit purtător de cuvînt al armatei lui Zelenski, informația fiind difuzată și de săptămînalul american Newsweek. Cirillo venise în Ucraina ca reporter de front imediat după invazia rusă.

Doar că nu e clar dacă lucrurile stau chiar așa.
Joi, secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a fost presată să spună dacă guvernul american confirmă că Cirillo, fost/ă jurnalist/ă american/ă este într-adevăr purtător de cuvânt al armatei ucrainene, la care Singh a răspuns: ”Nu pot confirma asta”, după cum relatează publicația americnă Breitbart.

Problema e că după intrarea în pîine, Cirillo a început să aibă derapaje comunicaționale.

Apărând pe un fundal cu sigla pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei (TDF) – o ramură a armatei Kievului – Ashton-Cirillo a postat un mesaj video la începutul acestei săptămâni pe rețelele de socializare, declarând că Ucraina va „vâna” presupușii aliați ai Kremlinului.

„Săptămâna viitoare, dinții diavolilor ruși vor scrâșni tot mai tare, iar gurile lor turbate vor spumega cu frenezie incontrolabilă, când lumea va vedea propagandistul favorit al Kremlinului plătind pentru crimele lui. Și această marionetă a lui Putin este doar prima. Propagandiștii criminali de război ai Rusiei vor fi cu toții vânați, iar dreptate se va face”, a avertizat prezumtivul purtător de cuvânt.

Declarații de acest gen au provocat furie în congresul american. Senatorul republican de Ohio J.D. Vance a scris unor oficiali de top ai administrației Biden, cerând Casei Albe să dezvăluie dacă Sarah Ashton-Cirillo are legături cu serviciile de informații americane și dacă e plătită din bani americani.

Într-o scrisoare văzută de Breitbart News către secretarul de stat Antony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin și către directorul Serviciului de Informații Naționale Avril Haines, senatorul J.D. Vance a solicitat orice informații pe care guvernul SUA le are despre fostul jurnalist independent, aparent născut în America, Sarah Ashton-Cirillo – născută Michael John Cirillo – care ar fi devenit purtător de cuvânt al armatei ucrainene la începutul acestui an.

„În ultimele zile, a circulat un videoclip cu o persoană care pretinde că este purtător de cuvânt vorbitor de limba engleză al armatei ucrainene. În videoclip, această persoană, Sarah Ashton-Cirillo, se uită direct în cameră și amenință cu violență fizică pe oricine face „propagandă rusă””, a scris Vance în scrisoarea către oficialii menționați.

Vance spune că există informații că trangenderul este fost agent de informații al SUA, dar și că totul ar fi, de fapt, doar o farsă. ”Dacă da, felicitări pentru umorul de înaltă calitate”, a continuat Vance.

”Este această persoană angajată de armata ucraineană și plătită din fonduri americane? Este acest individ cetățean american? A servit vreodată, în vreun fel, serviciile de informații americane? Avem motive să credem că forțele ucrainene sau serviciile de informații plănuiesc să comită acte de violență împotriva celor care se implică în „propaganda rusă”?” mai întreabă Vance.

În declarații date Breitbart News, senatorul republicani a spus textual:

„Dacă ucrainenii vor să angajeze ciudați pentru a-i amenința pe americani și pe alții doar pentru că își spun părerea, cred că este dreptul lor. Nu ar trebui, însă, să folosească banii noștri din impozite pentru a face asta. Și nu ar trebui să ne prefacem că acesta este un război pentru libertate atunci când presupusul nostru aliat amenință cu violență pe oricine se opune războiului.”

Într-un alt videoclip publicat în această săptămână, aparentul purtător de cuvânt al Ucrainei a declarat că, după ce Ucraina recâștigă terenurile ocupate în prezent de armata rusă, guvernul Zelensky va urmări penal criminalii de război implicați în invazia Moscovei, despre care Ashton-Cirillo a susținut că ar include și „propagandiștii”.

Kremlinul, în replică, a spus că intenționează să ridice la ONU problema lui Ashton-Cirillo și „amenințările” împotriva jurnaliștilor ruși, a Mariei Zakharova și a observatorilor străini, a declarat vineri primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyansky, conform Breitbart.

Trăgînd linie și adunînd, spectacolul este stupefiant: reprezentanții cei mai înalți ai poporului american, membrii Congresului, trebuie să facă adrese oficiale către administrația Biden pentru a afla dacă un cetățean american – care arată ca Zelenski cu perucă blondă, fie-ne îngăduită o mică glumă – este sau nu purtător de cuvînt al armatei unei țări al cărei efort de război e finanțat majoritar de către cetățenii americani.
Only in America, conform unei vorbe vechi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Primul transgender neonazist :))

 2. Rusul Evgheni Prigojin – evreu, ucraineanul Volodimir Zelenschi evreu. Acum apare americanul Sarah Ashton-Cirillo (Ukrainian TDF Media) care postează pe Twitter: „În calitate de susținător deschis și activ al religiei evreiești și al statului Israel pentru a fi eliberat de spectrul josnic al terorismului și amenințării Iranului, această comparație nu este doar revoltatoare; este o încercare jalnică de a proiecta fascismul și antisemitismul rus împotriva libertății.”.
  O planetă asistă la haosul creat de o bandă de criminali de careautorităile Israelului nu se dezic în mod oficial, Din contră, se mândrește că au origini evreiești și acuză goymi de antisemitism. Armele implicate în acest război sunt furnizate și de firme israeliene. Se impun lămuriri urgente.

  • Raspuns dat de jurnalistul Tom Gross, in articolul „No, Prigozhin was not Jewish”, informatiei false ca Prigojin ar fi fost evreu:
   „O serie de persoane au întrebat în ultimele zile dacă Yevgeny Prigojin, liderul ucigas al mercenarilor rusi, care a murit într-un accident de avion săptămâna trecută, este evreu, după ce a văzut titlurile senzaționaliste din mass-media care sugerau că este.
   Prima rundă de titluri care susțin că Prigojin era evreu a apărut în urmă cu câteva luni. După cum am spus atunci, nu există nicio dovadă că afirmația este adevărată. Zvonurile că Prigojin „ar fi avut sânge evreiesc” au fost lansate de site-uri web ucrainene care încercau să-l discrediteze pe Prigojin printre colegii săi ruși.
   Aceste afirmații false au fost apoi preluate într-un mod iresponsabil de instituțiile media israeliene proeminente, fără îndoială dornice de clicuri de accesari pe pagină în mediul media din ce în ce mai competitiv, dar din ce în ce mai decăzut al pieței de astăzi. Acestea includ ediția online a cel mai bine vândut ziar din Israel, Yediot Ahronot.
   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,”
   https://www.jns.org/column/yevgeny-prigozhin/23/8/28/313999/

  • Astfel de stiri, inventate chiar de evrei adesea, au scopuri politice variate, plus o nebunie de-a lor. Israelienii au spus si de Winston Churchill ca ar fi fost evreu dupa mama. MI6 a inventat in timpul razboiului despre Hitler ca ar avea origini evreiesti, ca sa ii demoralizeze pe national socialistii germani, dar minciuna a ajuns sa fie repetata de prosti ca tine si astazi.
   Sunt si destui gangsteri criminali rusi care au mintit ca au un parinte evreu si au obtinut astfel cetatenia israeliana, caci proba sunt doar niste martori usor de cumparat.. Esti un cacat prost, care vorbeste sa se afle in treaba. Prigojin nu a spus nicicand ca e evreu si nici nu a incercat vreodata sa emigreze in Israel. Nici nu s-a pus problema. Astea sunt speculatii pentru un senzational facil pe care doar cretinii sunt incapabili sa le inteleaga ca atare.

   • Publicatia ucraineana Svidomi a spus: Jurnaliștii (israelieni ai The Jerusalem Post) cred că originea tatălui lui Prigojin i-ar da dreptul la repatriere, așa că l-au inclus pe lista din acest an.

    • Dar inseamna daca insisti (si insiti) sa susti un fals (sa pui egal unde nu e), ori ca esti tu absolut cretin si idiot, ori ca esti un pevers bolnav care nu mai poate iesi din rastalmacirile mincinoase in care i-a cazut sufletul si constiinta.

 3. republicanii le respecta dreptul de a se castra si purta peruca.
  democratii le platesc „tranzitia”.
  strategia foarfeca.

 4. Colonelul Douglas Macgregor descrie situația din Ucraina.

  Peste 400.000 de soldați morți.

  https://twitter.com/i/status/1703493358448980127

 5. Mizerii americane.SUA tara tuturor posibilitatilor????!!!!!!

 6. Cum se zice? Un prost? Sau o proastă?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998