CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: C.E. i-a repartizat Laurei Kovesi 32 de procurori si un sfert

7 comentarii / 8725 vizualizări / 8 mai 2020

Procurorul șef european, Laura Kovesi, este supărată pe UE că nu alocă suficient sume parchetului pe care îl conduce și dezvăluie, într-un interviu pentru Euractiv.com, că i s-a alocat și un număr insuficient de procurori, inclusiv unul la sfert, la modul propriu, oricît de comic ar părea. Practic, pe parcursul interviului, Kovesi nu face decît să deplîngă lipsa de resurse alocate de Comisia Europeană și sugerează chiar un anume dezinteres al acesteia față de instituția nou creată, ceea ce i-ar putea afecta sever eficiența.

Kovesi se vaită: ”Nu pot lucra cu un sfert de procuror”

Cum va lucra noul procuror șef european, e tema articolului apărut pe siteul Euractiv.

”Totul va depinde de resurse. Dacă vom avea suficiente resurse, vom investiga eficient” afirmă fosta șefă a DNA.

”Dacă nu avem suficiente resurse, nu putem începe activitatea EPPO, nu putem lucra eficient. În calitate de procuror, am 25 de ani de experiență, așa că știu foarte bine ce poate însemna un buget pentru o instituție(…) Problema principală, când vorbim despre buget și resurse, este numărul de procurori europeni delegați. Aceștia vor fi procurorii care vor lucra în statele membre și vor investiga în mod eficient cazurile.

În acest moment, în baza estimării inițiale a Comisiei Europene, ni s-au dat 32 de procurori și un sfert. Da, un sfert, nu este o greșeală, am fost și eu surprinsă, pentru că nu am auzit despre un sfert sau jumătate de procuror în viața mea, dar aceasta a fost estimarea.

Pe baza statisticilor primite de la statele membre, la începutul EPPO, în primele zile, vom primi aproximativ 3 000 de cazuri. Este evident că este imposibil să gestionezi acest volum de muncă doar cu 32 de procurori.

Dacă Comisia stabilește numărul și vom rămâne doar cu 32 de procurori europeni delegați, ne va fi foarte dificil să începem activitatea și să lucrăm eficient. Problema importantă pentru viitorul EPPO va fi modul în care va fi stabilit bugetul pentru 2021. Aceasta este o decizie a Comisiei în ansamblu, de a pune pe masă o propunere bună pentru 2021, astfel încât autoritatea bugetară să poată decide dacă vom avea mai mulți bani sau mai puțini.
Este foarte dificil să împărțiți 32 de procurori între 22 de state participante(…)În acest moment suntem constrânși să stabilim numărul de procurori europeni delegați, deoarece în schema noastră bugetară se prevede că nu putem avea decât 32 de procurori și un sfert” mai spune Kovesi. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. În colonie, Kovesi trimitea bugetul la SRI care îl impunea guvernului.

    La CE este cu buget clar stabilit, adică normal, nu ca la Securitate.

    Poate ar fi bine să fie bugetat și SRI-ul tot după regulile CE. :))))))

  2. Da’ ce, nu știe cum se fac treburile:”salarii mari avem, nu ne întreabă nimeni când venim și când plecăm și noi stăm cu curu’ pe dosare, mânca-v-aș gura!”

  3. Nascuta moarta toata sandramaua. Dupa ce isi vor reveni, ver fi destui cei care vor cere desfiintarea acestei anomalii

  4. Anomalia va fi folosită impotriva țărilor care nu se alinieaza la politica tov Merckel! Dar ungurii ii vor da cu tifla, polonezi la fel , deci tot pe noi ne va lovi prostovana! Oricum Dzeu nu culca-te( cum ar zice un ungur)!

  5. E o strategie: victimizarea. Așa a făcut și la începutul mandatelor ei pe unde a fost. S-a plânsă că nu are, că nu poate, că nu i se dă. Strategie de doi lei, dar dă rezultate, fiindcă mulți din mass-media au crezut-o, după care a fost prea târziu.

  6. […] Comentariul şefei PSD Craiova este însoţit de un articol intitulat “RÂSUL CURCILOR: C.E. I-A REPARTIZAT LAUREI KOVESI 32 DE PROCURORI ŞI UN SFERT”, publicat de inpolitics.ro […]

  7. Asta, vorba bancului, este Mu Ue.
    Si nu e ultima!!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998