CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: cu ograda plina de penali, PNL moare de grija Interpol

2 comentarii / 2670 vizualizări / 21 iunie 2021

Una dintre cele mai bizare acțiuni politice din ultima vreme e opera PNL, care, prin vicepreședintele și deputatul Ben Oni Ardelean, a somat miniștrii de Interne și Externe să ia atitudine față de posibila numire a unui personaj controversat la șefia Interpol.

PNL nu s-a sinchisit să dea afară lideri marcanți urmăriți penal (Alexe, Chirică etc) pentru a proteja imaginea instituțiilor statului, nu l-a exclus nici măcar pe primarul acuzat de pedofilie, dar moare de grija Interpol.

Într-o interpelare către miniștrii Lucian Bode și Bogdan Aurescu, liderul PNL Ben Oni Ardelean le cere acestora să se pronunțe răspicat într-o chestiune de mare actualitate. Mai precis, faptul că pentru președinția Interpol și-a depus recent candidatura generalul arab Ahmed Nasser al-Rassi, din partea Emiratelor Arabe Unite. Un personaj care e membru al Comitetului Executiv al Interpol de ani de zile și e acuzat de implicare în torturarea unui disident arab.

Ardelean le-a cerut celor doi miniștri să-i prezinte poziția oficială a României față de respectiva candidatură și dacă statul român are de gînd să prezinte un candidat propriul la alegerile care vor avea loc în noiembrie, în Turcia.
Răspunsurile nu au întîrziat: în timp ce Aurescu s-a spălat pe mîini că nu e treaba Externelor, ministrul Bode i-a transmis lui Ardelean că orice țară membră Interpol are dreptul să propună pe cine vrea la orice funcție din Interpol și că poziția României față de candidaturi se stabilește cu doar cîteva zile înaintea alegerilor ”în funcțiile de evoluțiile internaționale și de interesele României la acel moment”, asta incluzînd și ”relațiile României cu statul de proveniență”.
Cît despre un candidat român, Bode, prin secretarul de stat Bogdan Despescu, a răspuns că în acest moment nu există informații ”în legătură cu experți români eligibili pentru ocuparea poziției” de șef al Interpol. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. PNL e azi partidul sekuricilor… Orban, Citu, Turcan, sekurici odiosi… Si Iohannis, Ficusul,Cuierul, ce e ?

  2. „…interesele Romaniei la acel moment”. Are Romania interese? Eu cred ca nu ; altii au, si sclavii doar le indeplinesc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998