CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: EVZ, ”tepuit” de Vanghelie in povestea adulterului cu Mizil

0 comentarii / 1512 vizualizări / 18 ianuarie 2012

Cel mai spectaculos scandal de budoar al ultimei perioade a izbucnit după ce primarul sectorului 5, vicepreședintele PSD Marian Vanghelie, a recunoscut public că își înșeală soția cu un alt vicepreședinte pesedist, Oana Niculescu Mizil, la rîndul ei măritată și ”împlinită” ca femeie, după cum scrie pe blog. Numai că seismul a avut cîteva semnale, în prealabil, mai mult decît interesante.

Săptămîna trecută, pe piața zvonurilor a fost aruncat cel privind o relație amoroasă între Vanghelie și deputata PSD Oana Niculescu Mizil, ambii căsătoriți. Aproape imediat, un cotidian simpatizat de edilul amintit trage un articol lunecos, a cărui concluzie susurată e că totul e o măgărie a lui Victor Ponta, care nu îl vede cu ochi buni pe colegul de partid.
În paralel, Vanghelie sună la ”Evenimentul zilei” cu rugămintea discretă să se scrie într-un articol că totul e o mizerie, o însăilare politică fără nicio legătură cu realitatea. ”Un joc politic mizerabil”, după cum se exprimă el însuși.
Dorința îi e îndeplinită, iar articolul poate fi admirat aici.
Aseară, cade bomba: informat că există poze și filmări de paparazzi care ilustrează o recentă escapadă amoroasă ultraluxoasă a celor doi porumbei pesediști în Alpi, Vanghelie nu are ce face și recunoaște, spășit, adulterul, în direct la un post TV.

Urmarea e că, furios pentru minciuna jenantă în care a fost implicat de Vanghelie, ”Evenimentul zilei” se răzbună azi printr-un editorial în care dă în vileag felul cum primarele de la 5 a încercat să mintă opinia publică, săptămîna trecută, exploatînd ”în orb” gazeta amintită.

Cît despre Oana Mizil, măritată de 11 ani cu un afacerist libanez, ea deocamdată tace.

Așteaptă, probabil, ca băieții de la tehnic să modifice siteul propriu, acolo unde scrie negru pe alb că e o femeie împlinită alături de minunatul ei soț bla-bla-bla.

Marele perdant în toată povestea este PSD, care va trebui să explice opiniei publice care sunt adevăratele criterii aflate la baza unor promovări politice, precum cea a Oanei Mizil la șefia PSD Călărași în perioada cînd de organizația respectivă răspundea, la centru, amantul Vanghelie. Reamintim că statutul social-democrat prevede, la art.8, că ”PSD stimulează competiţia internă pentru promovarea în structurile de partid, ale administraţiei publice centrale sau locale, precum şi în Parlament, a acelor membri care au demonstrat o pregătire profesională recunoscută, o probitate morală necontestată ”. Iar adulterul e atît de imoral încît, pînă nu demult, a fost incriminat inclusiv în Codul penal.

La rubrica ”pagube colaterale” pare să intre un alt parlamentar pesedist, cunoscut de mult ca avînd o relație amoroasă cu Mizil și căruia acum i s-au înecat toate corăbiile iubirii.
Marele cîștigător, în schimb, e Ștefan cel Mare. În mormîntul de la Putna, voievodul se răsucește, probabil, de bucurie la gîndul că Moldova lui are șanse să fie încă și mai bine administrată cîndva, în viitor, după retrocedare, de către strănepoata lui Oana Mizil, alături de un gospodar recunoscut precum Marean. (B.I.)

UPDATE Scandalul ia amploare – Oana Niculescu Mizil neagă vehement idila: „Eu și Marian Vanghelie suntem colegi de partid. Ce se scrie în presă sunt bazaconii, iar aceste idei mă fac să râd. Zvonurile nu mi-au afectat căsnicia, dar nu discut problemele de familie în presă.Consider că suntem oameni, înainte de a fi politicieni și cred că trebuie să avem dreptul la viață personală” spune presei Oana Niculescu Mizil.

Avînd în vedere că revista Ciao prezintă fotografii limpezi cu cei doi amorezi, mînă în mînă, în Alpii francezi, înseamnă că deputata PSD nu are nicio reținere să mintă românii cu nerușinare, în față. O atitudine care nu poate fi tolerată sub nicio formă la un ales la nației, astfel că PSD trebuie să analizeze urgent cazul amorezilor de partid și să stabilească sancțiunile care se impun.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998