CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: in plin scandal Ioana Basescu, PNL lauda CEC pentru creditele date agricultorilor

0 comentarii / 2159 vizualizări / 19 noiembrie 2013

Poziții contradictorii la nivelul USL: în timp ce PSD inițiază o comisie senatorială de anchetă pentru a verifica modul în care CEC a acordat Ioanei Băsescu un credit pentru achiziția de teren agricol, PNL laudă aceeași bancă, într-o declarație parlamentară, tocmai pentru acordarea cu mai multă ușurință de credite pentru agricultori.

Astfel, într-o declarație politică intitulată „Guvernul USL ajută fermierii să cumpere pământ”, deputatul liberal Cornel Șoptică salută angajamentul guvernului Ponta de a asigura ”garantarea până la maximum 50% din valoarea creditului luat pentru achiziţia de terenuri agricole, în condiţiile în care volumul creditului va reprezenta maximum 90% din valoarea suprafeţelor achiziţionate, ceea ce presupune că beneficiarul va trebui să contribuie cu doar 10%. Cel mai important este faptul că diferenţa de garanţii necesare pentru acoperirea integrală a creditului şi a dobânzilor aferente poate fi asigurată chiar cu terenurile achiziţionate. Pentru aceasta, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a semnat un acord cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), care va asigura partea de 50% din garanţiile necesare unui împrumut pentru terenuri agricol. Lucrurile sunt avansate, având în vedere că FGCR a semnat, la rândul său, convenţii de lucru cu CEC Bank” mai spune deputatul PNL.

Adică exact cu banca ce urmează să fie anchetată de parlament pentru un credit considerat suspect de facil acordat Ioanei Băsescu.
”Important este şi faptul că băncile au înţeles, în cele din urmă, potenţialul pe care îl reprezintă agricultura în general, şi terenurile agricole în special” conchide deputatul PNL.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998