CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: in plina criza de guvern, presedintele ureaza succes parlamentului

4 comentarii / 2599 vizualizări / 1 septembrie 2021

Klaus Iohannis reușește din nou să prindă opinia publică pe picior greșit. După ore bune în care televiziunile au anunțat intervenția președintelui în criza guvernamentală care a explodat zi, Iohannis a ieșit cu un discurs steril în epicentrul căruia s-a aflat nu executivul, ci legislativul. Pentru că, pur și simplu, președintele avea deja pregătit discursul pentru debutul sesiunii de toamnă a Parlamentului. Următoarea ieșire va fi, probabil, la deschiderea anului școlar.

Pentru că, practic, discursul, venit în prima zi a noii sesiuni, pare un mesaj banal de urat succes Parlamentului, în genul celui dat anual la începerea școlilor.

Președintele nu a atins nici măcar pe departe cu vreo referire concretă, punctuală, ”îngrijorată”, teme precum criza guvernamentală, scandalul ”Anghel Saligny”, rectificarea bugetară în aer, creșterea facturilor, valul 4 al Covid, PNRR, criza refugiaților afgani șamd.

Nu.

Președintele a vorbit banalități, despre motivele de optimism ale românilor, despre concediile de peste vară, despre succesul vaccinării.
A vorbit despre buna oportunitate pe care o are clasa politică ”de a demonstra că are maturitatea, voința și responsabilitatea de a garanta siguranța și prosperitatea românilor”.
Despre faptul că ”încrederea oamenilor în Legislativ nu este la cele mai înalte cote”, ”tocmai de aceea, reîntoarcerea la agenda cetățeanului va trebui să reprezinte linia directoare a activității parlamentare în sesiunea care a debutat astăzi”.
Și a atras atenția că ”Un Parlament cu un nivel scăzut de credibilitate afectează însăși construcția democratică a țării, în timp ce un Parlament mult mai activ, mai responsabil și mai orientat către actul legiferării ar fi cu totul altfel perceput de către cetățeni”.
A făcut un apel ”către toate partidele, atât cele din Coaliția de guvernare, cât și cele din opoziție, să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă prin acțiunile lor”.

”Am cerut constant Parlamentului un act de legiferare exercitat cu responsabilitate atât față de cetățeni, cât și față de Constituție. Prin votul dat în anul 2020, cetățenii s-au exprimat fără echivoc pentru repunerea Parlamentului și a autorității acestuia pe o direcție clară, creând premisele unor reforme mult așteptate în diverse domenii cu impact asupra vieții cetățenilor” a mai grăit președintele.

Și a încheiat:

”De aceea, în speranța unei sesiuni parlamentare cu reușite notabile, solicit întregii clase politice, tuturor membrilor Parlamentului și ai Executivului cumpătare, echilibru și deschidere la dialog!”.

La ora discursului prezidențial tip apă de ploaie, miniștrii din guvernul Cîțu și liderii coaliției de guvernare își articulau reciproc lovituri cumplite în direct la TV. Nimic care să impresioneze, însă, președintele țării și să se regăsească în ieșirea sa aiuritoare, după săptămîni de tăcere.

Concluzia?

Din motive încă neclare, președintele continuă să țină distanța de problemele din interiorul guvernării. O distanțare de rău augur pentru toată lumea, am spune. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Kwj! Un tractoraș care ar trebui sa se joace cu trenurile Thomas sau Chuggington!

  2. „Prin votul dat în anul 2020, cetățenii s-au exprimat fără echivoc” – retardat debil Klaus Werner Iohannis

    Alegerile parlamentare au fost câștigate de PSD pe fondul absenteismului electoratului pesede.

  3. Hahaha, Securitatea s-a luat la trântă cu Securitatea, se anunță ciobani securiști executați în public!!! :)))))))))))))))))

  4. Oau! Cetățenii nu au încredere în Parlament. Ce noutate!
    P arlamentul e cam greu de schimbat. Dar Guvernul meu 1 cu Guvernul meu 2 e mai ușor. S-o baga în seama tovarasul Ciolacu cu Anghel Saligny și cu ,,modernizarea” Romaniei? Ispita mare!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998