CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Rîsul curcilor: Iohannis le-a ”vîndut” brazilienilor programul ”România educată”

1 comentariu / 2842 vizualizări / 20 aprilie 2023

În cadrul întrevederilor cu oficiali brazilieni adjuncți ori interimari, președintele Klaus Ioahnnis a bifat o ”reușită” majoră, pe lîngă semnarea unui acord între România și statul Rio(!!): le-a livrat gazdelor, în urma unui schimb de experiență, legendarul său program ”România educată”, pe care de 8 ani se chinuie să-l implementeze la el acasă.

Aflăm din presa braziliană, astfel, că Iohannis și guvernatorul interimar al statului Rio, Thiago Pampolha, au semnat ieri, la Palatul Guanabara, un acord de cooperare în domeniul mediului între statul Rio de Janeiro și România, documentul prevăzînd ”promovarea acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice și de promovare a dezvoltării durabile”.

Cu aceeași ocazie, autoritățile din ambele țări au făcut schimb de experiență în domeniul educației pentru mediu, prin programul ”România Educată”, dezvoltat de președintele României, și ”Mediu Tînăr”, promovat de Pampolha, relatează ziarul ”O Diário de Teresópolis”.

Thiago Pampolha a subliniat că, prin acord, sunt prevăzute activități de cooperare, precum schimbul de experiență și informații tehnico-științifice, instruire, întâlniri și ateliere de lucru, pe lângă sprijinirea proiectelor internaționale de rezolvare a problemelor de mediu regionale și globale. „Știm că aici, în Rio de Janeiro, au fost deja implementate multe măsuri pentru a face față schimbărilor climatice și, pentru asta, am dori să vă felicităm. Suntem foarte bucuroși să fim aici pentru că țările noastre au o relație foarte prietenoasă pentru a cultiva acțiuni bilaterale”, a spus, la rîndul său, președintele Iohannis. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Iohannis isi vinde doar sufletul de nazist si farama de omenie de care nu mai are nimeni nevoie

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998