CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: marele critic Manolescu, iritat ca nu-i ”iese” zodiacul

0 comentarii / 2733 vizualizări / 31 martie 2017

România intelectuală pare să se fi dedicat cauzelor mici. În timp ce tandemul de supergrei ai filosofiei Gabriel Liiceanu/Andrei Pleșu se ocupă pe larg de dinții lipsă ai concetățenilor, patriarhul criticii literare, Nicolae Manolescu, și-a găsit o temă și mai și.

Mai precis, reputatul literat e iritat că zodiacele din media sunt, de fapt, niște escrocherii și nu i se potrivesc de nicio culoare.

”În fiecare sâmbătă, în cotidiane şi la un post de TV cândva cu pretenţii, ni se prezintă, cu o aplicaţie maniacală, Zodiacul. Am avut curiozitatea de a compara rubricile. Mă refer, fireşte, la zodia mea. Nu numai că nu era nicio legătură între unele şi altele, dar chiar în acelaşi ziar, nimic din ce urma să mi se întâmple vineri, sâmbătă şi duminică nu se potrivea. De la o zi la alta, mă îmbolnăveam sau mă însănătoşeam, deveneam bogat sau sărac şi treceam prin faze sentimentale opuse. Nu mă sfiesc să spun că totul este o escrocherie producătoare de rating. Un soi de loterie care profită de nevoia multora dintre noi de a-şi cunoaşte viitorul sau norocul. În ce mă priveşte, nu simt câtuşi de puţin nevoia cu pricina” scrie Manolescu, reușind să se și contrazică singur, într-un editorial din ziarul Adevărul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998