CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: Minciuna lui Iohannis, spulberata de Rares Bogdan

3 comentarii / 4497 vizualizări / 25 iulie 2019

Fake newsul prezidențial cu privire la așa zisa retragere din cursă a lui Jean Francois Bohnert grație intervenției lui Emmanuel Macron a fost spulberat azi chiar de apropiatul lui Iohannis, europarlamentarul Rareș Bogdan.

Acesta a declarat pentru Mediafax că negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE cu privire la desemnarea procurorului-şef european, funcţie la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, vor reîncepe după data de 20 septembrie.

„Ieri a avut loc şedinţa coordonatorilor Comisiei de control bugetar CONT. A fost confirmată oficial calitatea de membru al comisiei de negociere a doamnei Monika Hohlmeier din Germania. Decizia a fost votată în unanimitate. Grupul Socialist a fost de asemenea în favoare. Aşadar, Comisia CONT va trimite o scrisoare Conferinţei Preşedinţilor (din Parlamentul European-n.red.) pentru a o confirma pe Monika Hohlmeier. Conferinţa Preşedinţilor, având scrisorile de la LIBE şi CONT se va reuni pe 12 Septembrie, în joia dinaintea săptămânii plenare de la Strasbourg, care va avea loc între 16-19 septembrie, şi va confirma oficial comisia de negociere a Parlamentului şi va trimite o scrisoare Consiliului pentru a notifica acest lucru. Ulterior se va stabili data primei runde de negocieri dintre cele două instituţii”, a declarat Bogdan.

Rezultă clar din anunțul europarlamentarului liberal că Emmanuel Macron i-o fi promis lui Iohannis retragerea din cursă a contracandidatului lui Kovesi, dar a ”uitat” să informeze despre asta și forurile de la Bruxelles, care merg netulburate înainte cu procedura. De menționat că la aproape o săptămînă de la controversatul anunț al lui Iohannis, nu a venit de nicăieri vreo confirmare oficială sau măcar semi-oficială, iar anunțul de azi al lui Rareș Bogdan pune capăt farsei de nivel înalt. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. si probabil negocierile vor dura pana dupa inceperea campaniei pentru prezidentiale, eliminand posibilitatea candidaturii lui kovesi.

    • Negocierile nu pot dura prea mult că-și pierde unul dintre candidați libertatea.

  2. @asd doar asta poti? Nimic vitriolant? Care e ordinul pe unitate? Sa pari disident? Sincer ma astept mai mult de la tine, cum ar fi sa recunoști ca idolul tau, icoana a carei poala o pupi, aka Klaus, este pe ducă din moment ce oamenii lui ii dau perversa! Nu iti lasa copilul sa se casatoreasca in familie, sau s-ar putea sa mai apara un asd!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998