CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: Puterea activeaza ”organul” de presa RADOR contra Opozitiei

0 comentarii / 1977 vizualizări / 22 aprilie 2012

Degringolada actualei puteri se vede limpede și din mijloacele pe care a ajuns să le utilizeze pentru a ataca opoziția: în lipsa unui sprijin cu adevărat consistent al presei, PDL a ajuns să utilizeze pseudo-organul media RADOR.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu media, RADOR e un serviciu care aparține de radioul public, a cărui activitate este, în principal, monitorizarea și apoi furnizarea de transcrieri ale unor emisiuni, interviuri, declarații din mass-media electronică ori scrisă, pe bază de abonament, către clienții interesați. Deși susține, oficial, că îmbină latura de agenţie de presă, cu cea de agenţie specializată în monitorizare, în realitate RADOR nu a fost niciodată un organ propriu zis de presă și nici nu a dobîndit notorietate ca atare.

Iată, însă, că, mai nou, RADOR pare să se activeze și ca organ de presă, și asta exact în preajma campaniei electorale: zilele trecute, agenția a transmis, hodoronc-tronc, un material propriu, dezvăluind că mama vitregă a senatorului PSD Dan Șova este avocatul Roman Copper Corp, firmă interesată de privatizarea Cupru Min.

”Scandalul Privatizării Cupru Min loveşte în plin şi PSD: mama adoptivă a senatorului Dan Şova este avocatul Roman Copper Corp. Aceasta ştire aparent nesemnificativă pentru opinia publică are un efect de bumerang pentru USL, mai exact pentru Partidul Social-Democrat(…)Trebuie subliniat că senatorul PSD, fost purtător de cuvânt al partidului, este unul din cei mai înverşunaţi şi vocali adversari din USL, ai privatizării principalului producător de cupru din România, Cupru Min. Atât Dan Şova cât şi ceilalţi lideri ai PSD şi-au manifestat public opoziţia faţă de procesul de privatizare a Cupru Min. Ba chiar cei de la PSD, în frunte cu Victor Ponta şi cu Dan Şova au acuzat în repetate rânduri, fără a prezenta probe concrete, reprezentanţii arcului guvernamental, de trădarea intereselor naţionale, spunând că aceştia ar putea obţine beneficii materiale personale, dacă s-ar realiza privatizarea Cupru Min.
RADOR a încercat să afle şi punctul de vedere al reprezentanţilor casei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Firma de avocatură a refuzat orice fel de comentariu legat de subiectul Roman Copper Corp.
Contactat telefonic de RADOR, senatorul Dan Şova a declarat că: „Nu am ştiu că NNDKP reprezintă Roman Copper Corp! Însă, ţin să subliniez câteva aspecte. Mai întăi, cu respect vă reamintesc faptul că senatorul Dan Şova, din clipa în care a fost ales senator în Parlamentul Romaniei, respectiv din toamna lui 2008, nu a mai practicat avocatura, ba chiar am ieşit din firma de avocatură pe care am deţinut-o. În al doilea rând, eu personal nu am nicio legătură cu casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, chiar dacă Ana Diculescu-Şova, soţia tatalui meu, este senior partner în această firmă. În afară de asta nu prea văd nici ce legatură ar putea să aibă cu reprezentarea juridică a Roman Copper Corp, întrucât Ana Diculescu-Şova se ocupă în firma de avocatură de litigii, nicidecum de altceva.”
Sigur că discursul de tipul celui uzitat de social-democratul Dan Sova ar putea părea politic corect, dacă l-ar rosti un politician din opoziţie lipsit de orice fel de interese în acea zonă economică. Numai că atunci când un membru al familiei respectivului politician e implicat ca reprezentant juridic în negocieri şi tranzacţii fix în speţa incriminată de Opoziţie, atunci discursurile parcă încep să emane ipocrizie politică” transmite RADOR.

Interesantă evoluție: de la furnizarea de banale transcrieri de presă, RADOR a ajuns să lipească etichete dure pe fruntea opoziției. Un fenomen care anunță, probabil, ce va urma pînă la alegeri din partea presei controlate de stat, dar susținute din banii contribuabililor.

Activarea politică a RADOR în preajma alegerilor amintește, totodată, de misteriosul incident petrecut la Radioul public în ziua celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din decembrie 2009, atunci cînd, la 6 dimineața, programul obișnuit al Radio România Actualități a fost întrerupt pentru a se introduce un material-pirat, menit să îl discrediteze pe candidatul PSD, Mircea Geoană. Deși s-a convocat, în premieră absolută, în urma scandalului politic stîrnit, o ședință excepțională a Consiliului de Administrație, misterul materialului amintit nu a fost nici pînă azi elucidat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998