CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Rîsul curcilor: SUA i-a dat lui Zelenski lansatoare de rachete defectate intenționat

3 comentarii / 3753 vizualizări / 5 decembrie 2022

De la debutul invaziei ruse, Ucraina cere imperios americanilor lansatoare HIMARS de rachete cu rază lungă de acțiune, cele mai eficiente contra rușilor. În loc de rachete cu rază de 300 de mile, americanii au trimis pînă acum doar versiunile ”mini”, de 50 de mile, spre furia lui Zelenski. Iată însă că presa americană lansează o bombă azi: ca să fie și mai siguri că nu deranjează prea tare rușii, americanii au modificat lansatoarele HIMARS fără știrea ucrainenilor, făcînd imposibilă lansarea de ranchete cu rază lungă.

Informația explozivă e livrată de cotidianul american The Wall Street Journal care, citînd oficiali americani, scrie că Pentagonul a modificat în secret sistemele avansate de rachete pe care le-a trimis în Ucraina. Din iunie, SUA au furnizat Kievului 20 de sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), dar ele sunt modificate într-un mod aparte, fără știrea părții ucrainene, astfel încât să nu poată trage rachete cu rază lungă de acțiune, a informat The Wall Street Journal, citând oficiali americani.
Potrivit interlocutorilor publicației, o astfel de măsură este necesară și pentru a preveni lansarea efectivă a rachetelor balistice ATACMS folosind instalațiile de care dispun Forțele Armate ale Ucrainei. Reprezentanții Pentagonului, ai Casei Albe și ai Forțelor Armate ale Ucrainei au refuzat să comenteze informațiile WSJ. Kievul a cerut de luni de zile rachete ATMS, subliniind că sistemul de rachete va fi folosit doar pentru a lovi ținte în interiorul Ucrainei.
Washingtonul a rezistat până acum, de asemenea, apelurilor senatorilor de a trimite drone foarte avansate Grey Eagle MQ-1C în Ucraina, din cauza temerilor că ar putea atinge ținte în Rusia și ar putea fi recuperate de forțele ruse.
Moscova, care a mustrat în repetate rânduri SUA pentru că ar înarma Ucraina, a avertizat Washingtonul să nu trimită Ucrainei armament mai avansat, mai amintește WSJ. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. cat sa pice in Molonia.

  2. Citat: ” The Wall Street Journal care, citînd oficiali americani, scrie că Pentagonul a modificat în secret sistemele avansate de rachete pe care le-a trimis în Ucraina. Din iunie, SUA au furnizat Kievului 20 de sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), dar ele sunt modificate într-un mod aparte, fără știrea părții ucrainene, astfel încât să nu poată trage rachete cu rază lungă de acțiune, a informat The Wall Street Journal, citând oficiali americani.” asadar lansatoarele de rachete americane pot ataca vecinii criminalei staliniste Ucraina?Cu ce scop? Cu cel al instgarii la un nou razboi mondal? Romania are obligatia sa inlature de la osul puterii actualiimarsavi, slugi ale bidenismuluiamericamn Itotdeauna criminalii impotriva umanitatii nstiga la razboi.

  3. Sistemele Himmars pur si simplu nu sunt fezabile. E o naivitate sa afirmi ca ”au fost modificate ca sa nu fie atacati rusii”. Ideea este ca americanii și-au epuizat stocurile de rachete antiaeriene Stinger și rachete antitanc Javelin si NATO – armamentul. Toate tarile au contribuit cu miliarde de euro/dolari si ei isi epuizeaza amamentul in 7 luni de razboi in care au propagat numai minciuni despre armata rusa. E clar unde se duc banii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998