CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Risul curcilor: Ungaria cere eliminarea lui Tudose de pe ”lista politicienilor europeni culti”

0 comentarii / 1879 vizualizări / 15 ianuarie 2018

Ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, a reacţionat azi, la o emisiune difuzată la postul public de televiziune M1 din Ungaria, la declaraţiile premierului României, Mihai Tudose, care a comentat miercuri seara la Realitatea TV strădaniile maghiarilor de a obţine autonomia, declarând, printre altele că : “Voi avea aceeaşi atitudine ca atunci când au încercat să ridice un steag la nu ştiu ce zi. Când eu am transmis foarte clar că dacă steagul ăla flutură în vânt, atunci şi responsabilii de acolo flutură şi ei lângă steag.”

Ministrul ungar de externe a afirmat, conform agenției de presă Hirado.hu, că ”este inacceptabil ca în Europa secolului XXI o întreagă comunitate naţională şi liderii acesteia să fie ameninţaţi cu spânzurătoarea şi cu moartea. Guvernul Ungaria are obligaţia să enunţe clar că o asemenea afirmaţie este în întregimea ei intolerabilă şi să îl elimine pe şeful Guvernului României de pe lista politicienilor europeni culţi”.
Péter Szijjártó a mai declarat, de astă dată în cadrul emisiunii “180 de minute”, de la Radio Kossuth, pe tema declaraţiei premierului român că ”în Europa au loc mai multe dezbateri pe tema autonomiei şi există mai multe forme de autonomie. În secolul XXI nu poţi pune sub semnul întrebării legitimitatea dezbaterii despre autonomie. Dezbaterea trebuie să aibă loc, dar să ameninţi cu moartea, între timp, este inacceptabil”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998