CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Roberta Anastase avertizeaza: Ploiesti a devenit o bomba chimica

0 comentarii / 2101 vizualizări / 3 mai 2017

La trei decenii după ce a fost zguduit de explozia instalației petrochimice de la Teleajen, orașul Ploiești a ajuns, el însuși, o bombă chimică, din cauza poluării excesive.

Avertismentul e lansat în parlament de către deputata PNL Roberta Anastase, care vorbește de o situație ”extrem de gravă cu care se confruntă ploieştenii. Este vorba de poluarea accentuată, o situaţie care nu durează de puţin timp, ci chiar de ani de zile”.
”Aproape că nu este zi în care ploieştenii să nu apeleze la Dispeceratul Primăriei, să nu sune la numărul de urgenţă 112 sau la Garda de mediu, reclamând mirosuri puternice, de compuşi chimici. De asemenea, nu este zi în care să nu apară în presa prahoveană articole despre depăşirile pragurilor maxime admise, la noxe precum benzen, toluen sau despre mirosul puternic de sulf. Ca parlamentar de Ploieşti, nu există zi, de asemenea, în care să nu primesc în audienţă oameni care să-mi spună, nici mai mult nici mai puţin, că le este realmente teamă să mai lase geamurile deschise din cauza mirosurilor extrem de puternice”.

Anastase mai atrage atenția că actualul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, e chiar din Ploiești, dar, din păcate, nu dă semne că ar fi interesată de situație, deși ”mi-e greu să cred că are, aşa, o bulă din care respiră aer curat în Ploieşti”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998