CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9752 RON UP | 1 USD = 4.7387 RON UP | 1 GBP = 5.7500 RON UP

Romani, dormiti linistiti! Presedintele Iohannis va apara oriunde v-ati afla…

7 comentarii / 4037 vizualizări / 14 iulie 2015

Aflat în Spania, într-o vizită oficială, președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în fața unui grup de români din Madrid, cărora le-a dat garanții ferme că, între marile sale obiective politice, se numără și protecția cetățenilor patriei, indiferent unde s-ar afla.

”Avem o nouă Strategie Naţională de Apărare. O amintesc aici pentru că am ţinut în cuprinsul ei să fac o declaraţie fermă, care pe unii sau chiar pe mulţi i-a surprins. Am spus că o Românie puternică este aceea care poate asigura securitatea cetăţenilor săi și îi poate proteja, prin mijloace diplomatice și juridice, oriunde s-ar afla ei. În toate discuţiile pe care le am cu omologii mei, respectarea și garantarea drepturilor românilor în ţările în care trăiesc și muncesc se află printre subiectele cele mai importante. De asemenea, cred că autorităţile române trebuie să aibă mereu în vedere o relaţie mai bună și mai strânsă cu cetăţenii, servicii consulare mai eficiente și adaptate realităţilor, o organizare care să răspundă cerinţelor și o comunicare pe măsură. Am toate aceste lucruri în atenţie” a mai punctat președintele.

Au trecut patru luni, reamintim, de cînd, pe 4 aprilie, un cetățean român, Iulian Gherguț, plecat să cîștige o pîine pe meleaguri străine, a fost răpit în Burkina Faso, cel mai probabil de teroriști.

Au trecut, totodată, două luni de zile de cînd Ministerul de Externe nu a mai comunicat nimic despre soarta românului răpit în Africa, iar președintele, starostele serviciilor secrete autohtone, nu a mai suflat un cuvînt pe această temă.

Români, dormiți linistiti! Klaus Iohannis vă apără oriunde v-ați afla…(Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: ancheteonline.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. oe cine sa apere?sclaviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  2. Pai, doar nu il doare gura sa….

  3. bti = pesedist

    • bibi = pipi

  4. Fara indoiiala,treaba e indeosebi,de competenta MAE ! Asta nu exclude interesul,cel putin formall,din partea sefului statului.Dar,de vreme ce acesta nu face parte din un guvern al acestuia..Ca veni vorba ; o singura persoana,pe aceasta planeta poate declara ca un guvern este „al sau”fara a fi contestat de nimeni : Regina Angliei !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998