CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romani, extrema urgenta!

0 comentarii / 1584 vizualizări / 27 noiembrie 2011

Acest titlu prefigureaza, parca, un manifest. Si nu o analiza. Si asa si e. Ne apropiem de unul dintre cele mai critice momente ale istoriei noastre recente. Ne pregatim sa abandonam definitiv democratia. Chiar si la modul formal. Daca se va intampla altfel, atunci nu clasa politica va hotari, ci populatia. Painea si cutitul se afla sau se vor afla, foarte curand, in mana cetateanului. Politicienii sunt depasiti de situatie, intrucat trasaturile statului dictatorial au inceput sa-si produca efectele. Acesta este motivul pentru care opozitia este silita sa dea la perete. Si nu este in situatia in care poate actiona in mod eficace.
Regimul Traian Basescu se pregateste de ultimul asalt impotriva democratiei. In vacarmul general, creat de asa-zisa lupta impotriva coruptiei institutionalizate, prin care se scot la scena deschisa fel de fel de dezvaluiri, de dosare, de inregistrari, care mai de care mai socante, putini observa ca presedintele-jucator se pregateste sa loveasca pentru ultima oara democratia in moalele capului. Si cu un rezultat fatal. Cheia consta in comasarea si amanarea alegerilor.
Ce inseamna comasarea alegerilor prin intarzierea lor in toamna anului 2012? In esenta si pe intelesul tuturor, asta inseamna ca mandatul acordat de cetateni pe o perioada strict determinata de timp unor primari, unor presedinti de consilii judetene si unor consilieri va fi prelungit. “Ei, si?”, vor raspunde cretinii ori slujbasii puterii. “Ce mare chestie?”. Am mai facut aceasta afirmatie si o repet. Un singur ceas in plus pentru un primar, un consilier ori un presedinte de consiliu judetean fara mandat obtinut prin vot cetatenesc reprezinta o incalcare grava a Constitutiei. A legilor acestui stat. A ratiunii de a fi a democratiei. Daca un primar, un consilier sau un presedinte isi poate depune o semnatura dupa ce i-a incetat mandatul acordat de cetateni, totul se transforma nu intr-o harababura, nu in emiterea unor acte lovite de nulitate absoluta, ci pur si simplu in dictatura. Pentru ca, in baza aceluiasi principiu, daca il admitem, poate fi prelungit si mandatul Presedintelui.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998