CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

România a cheltuit 1,26 miliarde de euro pentru refugiații ucraineni

10 comentarii / 3568 vizualizări / 4 iulie 2023

Guvernele țărilor europene au cheltuit deja peste 43 de miliarde de euro pentru primirea refugiaților din Ucraina se arată în date livrate de la Institutul de Economie Mondială din Kiel, Germania, difuzate de ministerul Reintegrării din Ucraina, conform publicației Slovoidilo.ua.

Această sumă include plăți în numerar, locuințe, asistență medicală, servicii educaționale, precum și furnizarea de hrană și bunuri de bază pentru refugiați.
Polonia a cheltuit cel mai mult pentru ucraineni – cheltuielile au ajuns la 12 miliarde de euro. Pe locul doi conform acestui indicator e Germania – aproape 11 miliarde de euro.
Republica Cehă (2,94 miliarde de euro), Spania (2,24 miliarde de euro), Franța (2,04 miliarde de euro), România (1,26 miliarde de euro), Elveția (1,16 miliarde de euro) au cheltuit și ele destul de mult pentru refugiații ucraineni în timp ce Italia a cheltuit 1,15 miliarde de euro. (B.I.)

foto: unsplash.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Sa ia Ciolacu banii inapoi de la Zelenski si de la SUA, daca vrea sa acopere găurile din buget, nu de la noi. Si dacă are curaj! Cine a beneficiat, sa plătească. Ciucă &Ciolacu sa răspundă! Doi devalizatori ai economiei nationale, care ar trebui sa meargă la pușcărie! Idioții! Nu ne molipsim deloc de la francezi, de la sârbi…

  • La canal cu ei, poate mai recuperam ceva banuti si se mai fac ceva in acesta tara.

   • La canal cu tine

 2. Le golesti oala de noapte astora ,milogule?La ora 3 noaptea oamenii care muncesc se odihnesc.

  • de dimineata la prima ora, bolnavule care stai sa mananci cacat la comentarii, ca nu ai nimic inteligent de spus decat canal (de unde esti tu) si sa arati ca esti un muist cu mintea terci.

 3. Doar atat? Eu zic sa punem mana de la mana sa marim potul.

 4. Pizda Ucrainei. Pizda UE. Pizda Washingtonului. Pizda Ungariei.

  Rusia si-a asumat ca nu va mai prelungi acordul de circulatie a cerealelor ucrainene in Marea Neagra din 17 iulie.

  Deci ADIO DELTA DUNARII ! O sa o faca ucrainenii PRAF ! Cu tot cu soselele patriei ! SLAVA sclavilor !
  Sa le platiti ucrainenilor in continuare ajutoare sociale de sute de euro MOCA ! Sa le favorizati afacerile in timp ce afacerile romanesti sunt futute !

  Sa nu protestati ca statul tradator va jupuie de bani si va strica afacerile, nu !
  Sa nu protestati ca sunteti jupuiti de utilitati, de banci, de benzinarii, de institutii, nu nu !

  Si cand cineva protesteaza, sa va uitati lung si indiferent la acei oameni, solidaritatea e vrajeala, de aceea cand protesteaza Polonia, Ungaria, Belgia, Spania ei obtin ceva, fata de romani care nu protesteaza niciodata, deci nu obtin nimic.

 5. Am fost la mare la Mamaia,destul de multe masini „bengoase”cu nr. de Ucraina ,probabil propritarii se refac psihic dupa traumele razboiului..Mult trambitata ofensiva se pare ca nu are munitie dupa cum spun tv_urile de rahat de la noi ,in alta ordine de idei am strabatut Dobrogea de la N la S o incantare cat vezi cu ochii lanurile de orz si grau ce erau in curs de recoltare si irigatii in plina desfasurare la porumb, floarea soarelui si gradini de legume, am fost incantat de ce pot face oamenii acestui pamant,pacat ca avem niste conducatori(politicieni) care nu fac nimic ptr.a valorifica eficient stradania acestui popor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998