CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Romania celor trei felii

4 comentarii / 2850 vizualizări / 9 septembrie 2019

Conform datelor oficiale, pe 31 martie august 2019, în România erau înregistraţi 5.568.760 de salariaţi.
Conform datelor oficiale, pe 24 iulie 2019, în România erau înregistraţi peste 5.600.000 de români ca fiind aflați în diaspora.
Conform datelor oficiale, la finele primului trimestru din 2019, în România erau înregistrați 5.180.000 de pensionari.
Trei felii aproape perfect egale. Aproape. Pentru că felia cea mai groasă e a diasporei.
O Românie împărțită în trei, fiecare cu propria viziune de viitor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Or fi feliile egale la gramaj, dar nu sunt deloc omogene. La salariati gasim o multime de bugetari din care o parte taie funza la caini pe salarii mai mari pe care muncesc spetindu-se toti salariatii din pribat.

    La pensiunari avem pe unii mai prosti cu pensii pe „puncta” mici, iar altii, cu pensii speciale, mai mari sau nerusinat de mari. Am putea vorbi chiar de o oligarhie criminala si nelegitima compusa din militari si magistrati. Superprivilegiati atat prin salarii, cat si prin pensii.

    La fel si la diaspora, una e sa fii profesor universitar si alta e sa speli vase la saormaria de peste drum. Tot felie e, dar una e pe partea unsa cu miere iar cealalta e doar paine goala.

  2. „Diaspora” este o holograma politica, o pacaleala, inventata de Basescu si preluata de Iohannis prin care se justifica propagandistic falsificarea optiunii reale a electoratului. In fapt, daca ar vota masiv cu PSD-ul, „Diaspora” n-ar mai exista pentru propaganda de „dreapta”.

    P.S. „Diaspora” incepe sa imbatraneasca. Cine va plati pensie batranilor care au muncit douazeci – treizeci de ani „la negru”, in strainatate, fara a contribui cu nimic la fondul national de pensii?

  3. Si dintre cei 5 600 000 de diasporezi, doar vreo 8000 s-au inscris pe listele electorale? Excluzandu-i pe cei sub 18 ani, restul nu vor sa voteze, vor doar scandal? Sau scandalul este provocat de altii in numele lor?

  4. Cifrele cu privire la „diaspora” nu sunt corecte!Conform datelor oficiale, exista cam 1.800.000 de cetateni romani cu domiciliul in strainatate.Sigur, sunt mai multi romani plecati, dar acestia se incadreaza in mai multe categorii:lucreaza si locuiesc „la negru”, fac „naveta” intre Romania si alta tara, se afla la studii sau fac parte din bandele de hoti , cersetori si prostituate care au speriat Europa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998