CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

România cine o reconstruiește? Ciolacu: Ne vom implica în reconstrucția Moldovei și a Ucrainei, după război

8 comentarii / 3106 vizualizări / 18 mai 2023

Reconstrucţia Ucrainei după război implică şi „o eventuală reconstrucţie a Republicii Moldova”, a declarat, azi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani. „Drumul cel mai scurt spre reconstrucţie este prin România”, a transmis el, conform Agerpres.

Potrivit lui Ciolacu, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, „60% din toate exporturile Ucrainei şi logistica necesară Ucrainei au tranzitat România”.

„Noi avem datoria să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, să creăm infrastructura necesară, să continuăm ce am început şi mai ales ce a început mai ales Ministerul Transporturilor şi trebuie să facem o conectare pe căile ferate, cu ecartament european. Acest lucru nu se poate face decât în primul rând prin Republica Moldova, legând Paşcani – Iaşi de Chişinău. Nu putem vorbi de reconstrucţia Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucţie şi a Republicii Moldova. Sunt două lucruri la pachet”, a punctat şeful Camerei Deputaţilor.
El a adăugat că Parlamentul României se oferă „să ajute logistic” Republica Moldova şi Ucraina în parcursul lor european, care „trebuie să fie unul comun”.
„Evident că va exista o reconstrucţie a Ucrainei. Toate ţările libere şi democratice trebuie să se implice în această reconstrucţie”, a arătat Marcel Ciolacu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Domnul ăsta crede că România a fost deja reconstruită de PeSeDe-ul lui Giohanis zis Mutu zis Dulapu. Este firesc ca România să purceadă acum la ridicare unor state înapoiate foste sovietice precum Ucraina sau Moldova. Propun ca să înceapă cu infrastuctura celor două state și să construiască autostrăzi și căi ferate ca în România.

 2. Moldova ce a pățit ca sa aiba nevoie de ”reconstrucție”? Or o va păpa Ucraina si de-aia devine ”pachet” reconstrucționul? Intrebarea e: cu ce bani? Ce crede neica ăsta, ca romunculii sunt sac fără fund? Ca vrem sa facem sacrificii pentru conducătorii bezemtici din cele doua mentionate de el?

  • Se va privatiza tot, adica TOT din Romania, Republica Moldova si Ucraina si se va „reconstrui” averea BlackRock, J.P. Morgan, Cargill, DuPont, Goldman Sachs, Rothschild, a U.E., etc. pe spatele sclavilor goyim considerati drept „animale” (adica subumani) de catre poporul ales cu sindrom de arianism etnoreligios de peste 3000 de ani.

   In America si Europa se prabusesc bancile si este nevoie de active reale (pamant, resurse, proprietati, companii de stat, etc) si sange proaspat (sclavi care sa munceasca pe nimic si sa se indatoreze la ei) pentru a intretine averea si schemele financiare occidentale.

   Au nevoie de active bancabile urgent, finantele lor se prabusesc si nu pot tine pasul cu competitia financiara din Asia, care detine majoritatea resurselor de sub pamant si majoritatea aurului de pe glob se afla in bancile asiatice.
   Din fericire pentru Occident, exista colonii care abia asteapta sa fie violate si jefuite, cum este Romania, la noi „barbatii de stat” stau cu chilotii dati jos si abia asteapta sa fie sodomizati din toate pozitiile de vreun occidental imputit.

 3. Sa te implici in reconstructia cortului tiganesc in care ai copilarit, baragladina de Buzau !

  • Poc, poooc, poooc, ciolac colac !

 4. Bietul Ciolacu, se visează deja președinte și mănâncă rahat în consecință. Rahat euroatlantic de Cotroceni :)

 5. Plecati baaaaaaai toti in ucraina si lasati-ne sa ne guvernam fara voi. Numai legi anti romanesti dati!

 6. Intai sa scoata banii cei care au jefuit tara si apoi sa plateasca cu libertatea. Dupa aceea reconstruim Romania !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998