CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania da, Ungaria ba

0 comentarii / 1530 vizualizări / 19 decembrie 2011

Raspunsul premierului Viktor Orban, la solicitarea expresa a Consiliului Europei, nu a intarziat prea mult. Si a fost extrem de transant. In timp ce seful statului roman s-a declarat de acord, in mod neconditionat, cu orice masuri urma sa stabileasca Germania, secondata de Franta, inainte de reuniunea sefilor de state si de guverne, si apoi s-a angajat din nou la fata locului tot in mod neconditionat, premierul Ungariei a cerut un ragaz. Motivand ca nu este imputernicit sa decida ceva in numele maghiarilor si ca are nevoie sa consulte Parlamentul. Iar apoi a raspuns. A raspuns ca nu. Ungaria nu va participa la niciun pact care presupune o influenta asupra impozitelor si taxelor platite de maghiari. Ce consecinte are pozitia Ungariei? Dar pozitia Bucurestiului?
Este extrem de important ca romanii sa inteleaga ca, in conformitate cu normele constitutionale, Presedintele reprezinta aceasta tara dar nu poate lua decizii in numele ei. Deciziile le ia, dupa caz, Guvernul, Parlamentul sau populatia insasi, in cadrul unui referendum. In mod cert, Presedintele Traian Basescu a incalcat prevederile constitutionale, savarsind un abuz atunci cand, la Bruxelles, a angajat statul roman sa faca parte dintr-un pact vizand o proiectata salvare a zonei euro, din care Romania nu face parte.
In al doilea rand, este bine ca romanii sa stie ca Presedintele i-a mintit, cu acest prilej, de mai multe ori. In primul rand, atunci cand a afirmat ca in cele mai importante documente pe care Romania le-a semnat pentru aderarea la UE exista consemnata conditia ca deficitul structural sa nu fie mai mare de 0,5 la suta. Acest lucru nu este adevarat. S-a dovedit ca nu exista niciun document cu un asemenea continut. Iar domnul Traian Basescu, indiferent cat de dibaci este, nu poate sa prezinte vreo dovada in sensul celor afirmate de el. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998