CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Romania educata” si presedintele unor romani de rang superior

5 comentarii / 2831 vizualizări / 30 iunie 2021

Președintele Klaus Iohannis a lansat acum cîțiva ani programul ”România educată”, anunțînd la acea vreme că va face eforturi să convingă toți politicienii de necesitatea acestuia. Bob cu bob și pas cu pas. Azi, tot el anunță consultări politice pe marginea programului, din care lipsesc, însă, partidele de opoziție.

Pe 5 decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis lansa programul „România educată” și anunța, din capul locului, că ține tare mult să nu fie ”un proiect paralel cu politicienii”, pe care spunea că îi va convinge „la bucată” să participe la program.
”Eu îi văd pe toți ca parteneri. Asta v-am spus de la început. Eu nu vreau un proiect paralel cu politicienii sau fără politicieni. Nu, o să-i conving la bucată ca să participe”. El regreta că ministrul pesedist al Educației nu poate participa la dezbateri, fiind la Bruxelles:
„E o coincidență puțin nefericită, dar să nu-și imagineze cineva că vreau să exclud tocmai Ministerul Educației din această dezbatere. Nu. Vor fi parte din dezbatere”, explica Iohannis.

Azi, aflăm programul unor noi consultări de la Cotroceni pe marginea aceluiași program, nefinalizat nici pînă în ziua de azi și constatăm că lipsesc partidele de opoziție.

Astfel, luni, 5 iulie 2021, la Palatul Cotroceni, președintele are întrevedere cu liderii coaliției de guvernare, marți cu conducerea Parlamentului, iar miercuri, cu partenerii de dialog social din zona educației și cu ONG-urile.
PSD, AUR, Pro România și PMP (ca partide prezente în PE și cu numeroși aleși locali), și chiar parlamentarii minorităților au fost săriți de președinte la consultări.
Programul ”România educată” nu mai e, în consecință, unul de interes național, ci a devenit proiectul dedicat doar unor români aleși pe sprînceană, probabil de rang intelectual superior și care votează cu cine trebuie în alegeri. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Se face si el ca face. Altfel, un puturos. O sluga pusa sa distruga tara impreuna cu guwernerul plin de idioti.

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  3. @ Dacă suteți de părere că finanțarea vaccinării și a apărării UE ar putea fi forme nelegale de ajutor pentru companiile din aceste domenii, expuse probabil falimentelor, ajutoare interzise de tratatul de funcționare a Uniunii Europene la reglementările despre concurență și politicile concurențiale” , ?

  4. & Dacă „meditațiile” lui Iohannis au contribuit și ele la închiderea școlilor, pentru a putea propune proiectul „România Educată” , ?

  5. În timp ce în alte tari se iese MASIV în strada pentru apărarea drepturilor, noi stam și trancănim/”comentam”(sictir) pe net, la crâsma sau la coltul strazii ce spun Cap de lemn asta și sleahta lui de secături. Suntem o gluma sinistra a istoriei

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998