CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Romania educata”, versiunea Ciolos: Mindfulness, introdus in programa scolara

5 comentarii / 3820 vizualizări / 12 iunie 2019

Guvernarea USR-PLUS, faza pe propuneri concrete, ceea ce nu e deloc rău, la urma-urmei. Soția potențialului președinte/premier Dacian Cioloș are o propunere inedită: introducerea în programa școlară din România a cursurilor de Mindfulness, ca metodă de destresare a copiilor.

”Stres și anxietate la copii este o dură și tristă realitate.
În Australia un copil din 7 are cel puțin un epizod de Tulburare mintală pe an. Cauzele? probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media…
Mai mult de 50% din condițiile de sănătate mintale își iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani.
A introduce Mindfulness în programa scolară este o modalitate de a adresa această realitate și de a dezvolta abilitățile relaționale și de rezilienta la viitori adulți” scrie Valerie Cioloș Villemin pe Facebook.

Conform defințiilor general acceptate, Mindfulness este o stare mentală caracterizată de atenție sporită, curiozitate și acceptare a experienței momentului prezent, care ajută practicanții să devină mai conștienți de ei înșiși și mai capabili să se bucure de viață. Starea de mindfulness poate fi activată și dezvoltată prin metode derivate din practici spirituale antice, care sunt studiate și adaptate de psihologia și medicina contemporană.

Interesant că soția lui Cioloș nu e singura din alianța USR-PLUS care îmbrățișează asemenea concept, recent, Oana Bogdan, lider al PLUS, anunțînd că ”Programul politic al formațiunii este realizat după un model bazat pe creșterea stării de bine a oamenilor mai degrabă decât pe productivitate și creștere economică”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Da beutul de urina aka pisat cand se va regasi in programa scolara? Nu de alta dar sa stiu la ce scoala sa imi duc copilul!

 2. Lumea e plina de nebuni si marea majoritate umbla liberi.
  Este cel mai dubios individ din politica romaneasca. Dar e tot timpul pe cai mari. Ciudata aceasta occulta internationala. Membu MISA, nepot al vulpii (Mose), comisar europarlamentar, primministru de doi bani -guvrnul zero-, sef al unui partid care nu exista, dar care capusaza USR, europarlamentar si auto propus la prezidentiale.
  Asta CV pentru o nulitate, La mai mare.

  • Dacă strângi toți securiștii într-o incintă, în acea incintă vei aduna un singur neuron și ăla complet atrofiat.
   De asta e nevoie de tehnici speciale și de pseudoștiințe. Altfel, proștii n-au nicio șansă.

 3. care e legătura dintre copiii australieni și cei români!?

 4. Adica exact model unei societati distopice descrise in 1932 de Al. Huxley…” A beautiful new world” …
  Cei care nu se conformau ” fericirii” colective prescrise de stat erau exilati definitiv pe o insula pustie…
  Asta chiar ne crede idioti pe toti…Sictir

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998