CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

România ferecată sau cum democratul Iohannis i-ar putea da lecții de secretomanie dictatorului Putin

7 comentarii / 7687 vizualizări / 9 octombrie 2022

Un fenomen interesant, cu totul special, se derulează sub ochii noștri de la invadarea Ucrainei de către țara condusă de dictatorul nemilos Vladimir Putin. Mai exact, românii află, prin intermediul presei de la noi, cu maximă promptitudine și acuratețe, din presa externă ori din alte surse, cam tot ce face președintele Rusiei de șapte luni încoace. Ceea ce e curios, pentru că aceiași români nu reușesc să afle mai nimic din ce face președintele nostru, de șapte ani încoace. Ori, asta înseamnă că dictatorul odios de la Kremlin și a lui clică ar avea ce învăța de la Pahonțu și restul celor responsabili de securizarea activității președintelui nostru.

Românii află, bunăoară, din presă ce discută Putin la Kremlin cu oamenii săi de încredere, dar nu au idee dacă și cînd vine Iohannis la serviciu.

Românii află, bunăoară, din presă, totul despre amanta lui Putin, cu tot cu odraslele legitime ori nelegitime, inclusiv sarcinile pierdute. Dar nu au habar de ce soția președintelui – caz unic în lume – stă de șapte ani separată de soț, la sute de kilometri distanță și nici nu au habar cum arată părinții și sora președintelui, dat fiind că nicio imagine reală a lor nu a apărut vreodată în spațiul public. Și nu au idee dacă familia președintelui, din Germania, a călcat vreodată prin țara natală după revoluție.

Românii află, bunăoară, din presă, ce prostii spune și face purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, dar nu știu ce spune purtătorul de cuvînt al lui Iohannis. Care, scuze, nu prea există.

Românii află, bunăoară, din presă, ce face Putin în buncărul blindat din Siberia, dar nu știu ce face președintele Iohannis în săptămînile în care nu are absolut nicio activitate pe agenda publică.

Românii află, bunăoară, din presă, cît costă hainele purtate de Putin în diverse ocazii, dar nu pot afla cît a costat deplasarea lui Iohannis în SUA, pentru că ”e secret”.

Românii află, bunăoară, din presă cîte palate are Putin și cît a costat fiecare, dar nu știe nimeni ce s-a ales de scandalul caselor lui Iohannis și de banii din chirii pe care ar fi trebuit să-i restituie.

Românii află, bunăoară, din presă că Putin și-a demis consilieri, miniștri ori generali, dar nu au habar dacă și cînd Iohannis va numi un înlocuitor pentru consiliera sa, Ligia Deca, trimisă în guvern.

Românii află, bunăoară, din presă cu zile bune înainte că Putin va ține un discurs și ce va spune în el, dar află despre ieșirile la rampă ale lui Iohannis cu 2-3 ceasuri înainte și nimic despre ce va glăsui.

Românii află, bunăoară, din presă că se pregătește un puci împotriva lui Vladimir Putin de către apropiații săi, dar nimeni nu are habar dacă cei din echipa de consilieri cotroceniști au vreo minimă activitate, informațiile de orice fel lipsind cu desăvîrșire.

Românii află, bunăoară, din presă că un membru al cercului intim al lui Vladimir Putin l-a confruntat direct pe președintele rus în legătură cu greșelile și eșecurile din războiul din Ucraina, dar de șapte încoace nu s-a aflat dacă vreun consilier al lui Iohannis a avut vreo discuție măcar vag contradictorie cu președintele, așa cum s-a întîmplat de atîtea ori în cazul președinților anteriori.

Românii află, bunăoară, din presă, cu maximă precizie că Vladimir Putin va ajunge curînd la Haga spre a fi judecat pentru crime de război, dar află despre vizitele externe ale lui Iohannis în preziua lor și mai nimic despre ce urmează să se întîmple în cadrul lor.

Românii află, bunăoară, din presă, că Putin are categoric o sosie, pentru că uneori fălcile președintelui rus sunt mai umflate decît de obicei, dar nimeni nu spune același lucru cînd Iohannis apare cu o claie de păr vopsit blond, la Cotroceni. Dacă o avea și el vreo sosie?

Românii află, bunăoară, din presă, cu maximă rigurozitate, ce se va întîmpla într-un an-doi cu economia rusă și cu nivelul de trai al cetățenilor ruși, dar nu află ce se întîmplă cu facturile și pensiile proprii: cresc, nu cresc?

Românii află, bunăoară, din presă tot ce a discutat în spatele ușilor închise Putin cu Xi Jinping, cu Lukașenko ori cu președintele Iranului, dar nu au habar ce spun invitații oficiali străini ai lui Iohannis în declarațiile comune de presă, pentru că mai mereu apar probleme cu traducerea.

Românii află, bunăoară, din presă cum a ajuns Putin să importe armament din Coreea de nord și despre ce fel de arme e vorba, dar încă nu s-au lămurit cum e cu achizițiile de BMW-uri de la amicul președintelui Iohannis.

Românii află, bunăoară, din presă mult mai multe amănunte despre incidentul de pe podul Kerci decît despre situația barajului de la Roșia Montană ori despre accidentul Monicăi Macovei.

Românii află, bunăoară, din presă, cît de vechi și proaste sunt avioanele, tancurile ori sistemele de rachete ale Rusiei, dar încă nu au aflat cauza prăbușirii aeronavelor noastre militare în Constanța, anul acesta; știu cît de prost echipate sunt trupele lui Putin, dar nu au habar cine a furat carburanții din baza NATO de la Kogălniceanu.

Românii află, bunăoară, din presă, cu maximă precizie, cîți oameni a pierdut Putin în război și cîți rezerviști a mobilizat în Ucraina, dar nu pot afla ce efective are armata română, pentru că ministrul Vasile Dîncu zice că e secret de stat.

Una peste alta, românii află din presă toată bucătăria internă a Kremlinului, dar nimic, niciodată, despre cea a Cotrocenilor.

Ceea ce nu înseamnă decît un singur lucru: în democrația funcțională numită România lui Iohannis, chestiunile de interes public sunt infinit mai bine secretizate decît informațiile politico-militare ale dictatorului Putin. Semn că președintele rus ar trebui să tragă nițel cu ochiul în ograda Cotrocenilor, ca să învețe cum se face treaba ca la carte. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. romanii par a-l ignora pe Klaus…..

  2. Se numeste abaterea atentiei. E o tehnica de manipulare. Trebuie sa ne preocupe alte subiecte, care ni se induc zilnic, ca sa nu ne concentram pe problemele grave cu care se confrunta societatea romaneasca in care traim.In felul acesta, cei care ne manipuleaza, isi ating scopurile cu ajutorul neatentiei noastre.

  3. Nu se află nimic despre Iohanis, pentru că asta a fost și este misiunea lui Hellvig Ca fost șef de campanie electorală, el și-a continuat acest job și în calitate de șef al SRI, astfel că, are grijă de imaginea președintelui, pentru dosarul său de înalt funcționar internațional la NATO sau UE

  4. […] România ferecată sau cum democratul Iohannis i-ar putea da lecții de secretomanie dictatorului Pu… […]

  5. Daca/i puturos si nu face nimic nu ai ce sa aflisa le dea domnul SANATATE celor care l/au votat .doamna Viorica era de 100 de ori mai buna macar era dea noastra .SLAVA.

    • Just. Sclava mUk…!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998