CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9005 RON DOWN | 1 USD = 4.4823 RON DOWN | 1 GBP = 5.4945 RON DOWN

Romania ia distanta de axa pro-razboi SUA-Marea Britanie-Polonia: ”Trebuie sa inceteze cit mai curind”

8 comentarii / 4438 vizualizări / 15 iulie 2022

România dă semne că ia distanță tot mai mare de axa războiului, SUA-Marea Britanie-Polonia, state care militează pentru continuarea conflictului militar pînă la eliberarea Ucrainei și înfrîngerea deplină a Rusiei. Prezent azi la cea de-a doua ediţie a Conferinţei ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a făcut apel la încetarea războiului din Ucraina cât mai curând.

„Suntem afectaţi cu toţii de acest război care nu trebuie să uităm în niciun moment că trebuie să înceteze. Noi, în continuare, trebuie să cerem Federaţiei Ruse să înceteze acest război ilegal, nejustificat, neprovocat, ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei care face rău Ucrainei, care face rău regiunii, Europei, lumii întregi şi, nu în ultimul rând, face rău Rusiei. Prin urmare, şi astăzi apelul nostru pe care l-am pronunţat aici la Bucureşti a fost că războiul trebuie să înceteze cât mai curând”, a afirmat Aurescu, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii, conform Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Prima declaratie a lui haurescu de bun simt si in interesul Romaniei.

  Slava Pacii ! Slava lui Dumnezeu! Slava vietii !
  NU „slava ukr*ini” ! NU slava razboiului si a mortii !
  Vietile noastre nu merita distruse pentru doua judete imputite din ucr*ina.

  • La Roma, Ponta era in anii 90 la inaintare bombonel prin gari. Porc de câine ce eşti, viaţa ta e de căcat oricum, si cu între Aurescu şi cu Ponta. Marş în Turcia la eunuci sparţi între buci.

 2. Slugoiul asta caraghios se baga singur în seama, ca nu da nimeni nici măcar un scuipat pe el….

 3. Vai de mine! Aurescu iese din rand? Poate sluga sa aiba alta parere decat stapanul? Nu cred.

 4. Criza Covid, ca si razboiul sunt incercari ale economiei capitaliste de a se salva pe sine, in conditiile scaderii accentuate a profitului. FED a tiparit o cantitate uriasa de bani fara acoperire pentru a stimula foarte profitabila afacere a vaccinurilor. Statele lumii au acumulat datorii uriase cumparand aceste produse de care nu au nevoie si care sunt nocive pe deasupra, intr-o piata stimulata artificial prin mijloace politice si pseudostiintifice.
  Pe de alta parte, America a deschis un nou front in locul Afganistanului, care ii permite sa produca si sa vanda arme de 8 ori mai mult decat inainte si sa deturneze banii contribuabililor catre complexul militaro-industrial, sub un pretext onorabil. Actiunile Lockheed Martin inregistreaza cresteri de 12% in timp ce micile intreprinderi din America si de pretutindeni falimenteaza. Totul este despre profit si despre lacomia capitalista criminala !!! America este dependenta de razboaie( ” adicted to war” ) prin insasi structura economiei sale, asa ca Romania ar face bine sa se retraga din aceasta companie periculoasa. Nu vrem sa mergem la razboi alaturi de americani din cauza unor motive mercantile! Daca doresc sa se incaiere cu China, fiindca aceasta i-a depasit economic, sa-si gaseasca alti aliati! Noi nu vom inghiti minciunile despre pericolul galben, deoarece China nu a iesit pana acum la pradat si are o singura baza militara in afara granitelor, in timp ce bazele militare americane se numara cu sutele, poate cu miile in toata lumea. De ce China trebuie sa devina dusmanul nostru, cand nu a fost niciodata? De asemenea, de ce trebuie sa ne ratoim la Rusia ?Obligatia corpului diplomatic este de a negocia si de a gasi solutii pasnice la orice neintelegere, daca exista..

 5. Dacă cerea încetarea războiului nu doar Rusiei ci și Ucrainei, atunci da, era cum zici, că România ia distanță față de axa pro-război. Dar așa e doar o fentă după care ai plecat dumneata.

 6. Haurescu asta, sau Goldman, cum i-o spune, nu are nici o legătură cu interesele Ro. El se ratoieste la Rusia sa priceapă Zelenski, adică bate șaua sa priceapă iapa. În perspectiva evenimentelor posibile din Orientul Mijlociu, războiul din Ucraina a trecut în plan secundar. Asa ca evreii au nevoie de TOT sprijinul SUA și, l-au pus pe Goldenberg sa dea din clanță, ca tot este unul de-al lor și trebuie sa le promoveze interesele. Romanica? E lăsată de izbeliște, ca de vreo 30 de ani încoace, nici vorba ca Haurescu să-i promoveze interesele. Popor român, dacă mai exiști, hai ca ai ajuns bine mergând pe mana Occidentului. Te conduc iar străinii iar când unul dintre ai tai se ridica îl lași să-l hacuiasca dușmanii tai. La ce fel de viitor te aștepți?

  • O ruda a lui Bogdan Aurescu, ajunsa in Israel ca emigrant evreu inainte de 1990, Iosif Aurescu, are un dosar de comunist ilegalist la Arhivele Nationale in care numele anterior schimbarii in Aurescu era otografiat si Goldemberg.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998