CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania in criza de singe, Margareta de la Crucea Rosie dormiteaza

1 comentariu / 2570 vizualizări / 9 august 2017

Canicula a produs un fenomen extrem de periculos: criză de sînge în spitalele din întreaga țară, iar medicii sunt în alertă maximă. S-a declanșat codul de urgență, conform legii, se fac apeluri peste apeluri, se vorbește de stimulente sporite pentru donatori, într-un cuvînt, e agitație maximă. O singură persoană e relaxată: președinta Crucii Roșii, principesa Margareta.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, anunță că stocurile de sînge au scăzut la jumătate, pe fondul caniculei care duce la împuținarea donațiilor, ori codul de urgență se declanșează dacă scad și cu doar 30%. Potrivit lui Goșa, abia dacă se mai pot asigura urgențele, iar faptul că vremea se va menține caniculară și în perioada următoare nu va face decît să agraveze situația. În spitalele din întreaga țară se amînă operațiile, cu excepția celor de maximă urgență. Medicii fac apeluri disperate la rudele și apropiații celor bolnavi, să vină si să doneze sînge. În București, situația e atît de gravă încît primarul general va propune azi triplarea valorii stimulentelor pentru donatori.

Un singur organism din domeniu e relaxat: Crucea Roșie Română, condusă de principesa Margareta.
Siteul oficial al acesteia nu conține nici cea mai vagă referire la criza de sînge, niciun apel către donatori, niciun mesaj de urgență. Ultima referire la donații de sînge e o știre din luna mai, de la Alexandria.
Primul text de pe pagina oficială a Crucii Roșii e un mesaj al Principesei Margareta care începe astfel: ”Prezenta Familiei Regale alaturi de Crucea Rosie Romana este o realitate istorica, respectata de societatea romaneasca”.

Mesajul e semnat ”Principesa Moștenitoare a României, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România”.

Mai citim ceva despre mesajul premierului Tudose de Ziua Crucii Roșii și despre trofeul ”Sanitarii pricepuți” luat de o școală din Tulcea.

E probabil ca apatia Crucii Roșii, exact organismul care ar fi trebuit să se dea mai tare de ceasul morții în aceste zile, să se datoreze programului încărcat al principesei Margareta și al augustului său soț, Radu al României Duda.

Cum ar fi participarea României la Jocurile Invictus de la Toronto, marcarea unui an de la decesul Reginei Ana, ori comemorările de la Mărăști și Mărășești.

Ori, dacă e să dăm crezare dezvăluirilor din presă, solicitarea către guvern de a mări de zece ori chiria plătită familiei regale pentru Castelul Peleș. (B.T.I.)

 

foto: ziuadecluj.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Pai ce sa faca si ea!?
    Are pe tatal ei bolnav…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998