CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

România, în febra shoppingului militar: Marți am luat superavioane, miercuri luăm submarine

18 comentarii / 4252 vizualizări / 12 aprilie 2023

La o zi după ce CSAT a decis achiziția a 48 de avioane de luptă F-35, MApN cere a acordul Parlamentului pentru achiziția de submarine militare, noi nave vânătoare de mine și pentru modernizarea navelor purtătoare de rachete.
„Creșterea bugetului MApN începând cu anul 2023, la 2,5 % din PIB, a creat condițiile pentru inițierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României”, se arată în solicitarea semnată de ministrul Angel Tîlvăr adresată Parlamentului.
MApN cere aprobarea Parlamentului, conform News.ro, pentru inițierea procedurilor de atribuire aferente următoarelor programe de înzestrare: Programul de înzestrare „Vânătorul de mine”, Programul de înzestrare „Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice” și Programul de înzestrare „Modernizare nave purtătoare de rachete”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Aici sunt banii lipsa de la buget. In F-35 si alte liste de cumparaturi militare impuse din strainatate de diversi senatori si afaceristi americani vanzatori de stocuri neperformante de fiare vechi la suprapret.
  Noi nu avem marina, dar luam submarine.

  Pentru ce a facut Romania pentru Ucraina, ar trebui sa le primim pe gratis, asa cum primeste Polonia, Slovacia, Cehia, Lituania.
  Romania de ce trebuie sa plateasca si altii sa primeasca pe gratis??
  Altii de ce primesc investitii americane si noi nu?

  • Corect!… „foicica baraboi, asa’i” jocul „pe la noi!!! (de plâns).

 2. „Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, a atras atenția că achizițiile de armament, dat fiind că nu sunt producție proprie și nici nu beneficiază de offset, înseamnă o agravare a deficitului bugetar și a deficitului de cont curent. CSAT a decis, recent, să cumpere avioane F35, pe lângă sumele uriașe alocate deja pentru achiziții militare. Acesta consideră că, în actualul context, trebuie dezvoltată și producția de bunuri indispensabile pentru securitatea alimentară.” https://www.national.ro/social/presedintele-consiliului-fiscal-achizitiile-de-armament-agraveaza-deficitul-bugetar-792585.html

 3. Sa le spuna cineva idiotilor alora de la PeSeDe si de la Guvern ca Marea Neagra se supune conventiei de la Montreux (1936)… a achzitiona submarine echivaleaza cu a le plasa in lacurile Bucurestiului (ceva gen: Cismigiu, Herastrau, Tei-Toboc, IOR etc etc). Am inteles ca platim avioane americane azi, cu termen de livrare peste 10 ani; stim ca am platit alte avioane americane “coafate” prin Norvegia pe care nu le avem nici azi… dar chiar si submarine?! Cumva frantuzesti?! – alea de nu le-au mai cumparat australienii?!… Ooops!
  Un pic de sictir se poate?!… asa, in Saptamana Mare!

 4. România este un stat pacifist. Se înarmează pentru pace. Nu contează ce sume plătesc românii pentru liniștea lor. Fiecare român ar trebui să aibă o armă în casă, precum americanii – ultrapacifiștii lumii. Când rușii ne vor ataca, România va avea o armată de 20 de milioane de ostași activi cu arma sub pat sau în cămara bucătăriei.

  • daca ai glumit e bine dar daca ai vorbit serios atunci esti un bou

   • Subscriu

    • Așa cum vreo cincizeci de ani a venit de la Răsărit (Rusia). Statul român va face economii considerabile prin implicarea românilor în cumpărarea de arme pe cont propriu. Se poate face un mic trafic de frontieră cu Ucraina care să ne furnizeze arme date gratis de binefăcătorii occidentali. Ucraina are posibilitatea să-și echilibreze sistemul financiar bancar iar românii să ia arme, ca și grânele, la prețuri de invidiat. Cine are curajul să spună că SUA sau Israelul nu sunt lumina noastră??? SUA permite ca americanii să-și cumpere artme de asalt cum își cumpără românii acadelele. Serviciul militar în Israel este obligatoriu pentru toți cetățenii evrei majori, pe o perioadă de 32 de luni pentru bărbați și 24 de luni pentru femei. Aceste state sunt farul democrației occidentale.

     • Mănânci singură tot, Inepţie totală.
      O proastă măcănitoare-n târg nimica.
      Ţaţa şanţului plină de zoaie şi creierii plini de borhot!

     • Occidentul decadent a pierdut sforile puterii globale. Lumea le-a scapat din mana.
      Ai tari de 2 lei precum Croatia si Ungaria ce protesteaza vehement impotriva Occidentului cu fapte, ai aliati care exista statal, care au securitate militara si economica datorita pomenilor occidentale numite Arabia Saudita si U.A.E care spun direct „mars in m.m. SUA”, ai Mexicul, vecinul SUA distrus de serviciile de informatii si traficul de droguri, ce pactizeaza direct cu Rusia si China impotriva SUA.
      Ai tari sud-americane si asiatice vehement si agresiv anti-SUA care vor sa scape de sub jugul occidental.
      Ai Europa de Vest care nu stie cum sa iasa de sub sclavia americana, Europa de Est care nu stie cum sa scape de sclavia vest europeana.
      Ai Israelul care declara ca nu vrea sa fie un stat/colonie americana.
      Ai o Europa si un glob care nu vrea sa respecte sanctiunile SUA+UE impuse Rusiei si Chinei, cum e Olanda si Franta.

      Care Occident? Care lumina?

 5. Este dovada unui creștinism militant de tip ortodox. SUA se afla în recesiune înainte de acest război interortodox ruso-ucrainean transformat în războiul ruso – nordatlantic. Cumpărând arme produse în SUA, România participă la efortul de creștere a economiei americane. Numai așa dolarul va rămâne stabil și eventual se va întări pe burse.

  • Doar tu faci dovada unui cretinism militant de tip bubox, parinte sectar

   • Da nu te intorci matale, se-kurist de kkt, de unde ai fost fatat?!

    • Ieşi întruna ca o boală cronică la păscut K@K@!
     O râmă puturoasă din mlaştina prostiei,

     • Hai ca te oftici.. :))

    • Turbează de la câtă ură are în el şi vrea să mânjească România Creștină Ortodoxă, sectantul puturos, dar s-a umplut singur de căcat ! Acum pute, dar se linge că-i place deja kaka, căci asta haleşte el tot timpul, toata ziua, ca un porc.

 6. Reuters: “In a move that could help the US government supply Ukraine with ammunition, South Korea has agreed to lend the Pentagon 500,000 155mm artillery shells”
  … pe bune?!
  Asta inseamna ca ne aflam in plin razboi mondial, inca nedeclarat?!
  Nu mai bine ne spun direct, in fata, ca USA/NATO a declarat razboi tuturor celor care nu fac ce vor ei?!
  Stirea este insa mult mai interesanta si ne sugereaza altceva: s-au terminat proviziile (munitia) si America apeleaza la “sclavii” consacrati!
  Ne mai miram ca aia din Nord, Coreea de Nord, dau cu bombardele peste Japonia.
  Aviz amatorilor: USA nu mai are cu ce apara pe nimeni, nici macar pe ei sau pe noi, romanii, in baza marelui art. 5 din tratatul Atlanticului de Nord (zis si NATO)

 7. Eu cred ca ar trebui crescut bugetul la 3% din PIB, sa poată ministerul sa bage bani la CSA Steaua, sa se pregătească de champions league .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998