CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Romania lui Iohannis ramine prizoniera MCV. Si nu-i picior de tefelist in Piata Victoriei…

12 comentarii / 2613 vizualizări / 9 iunie 2021

În toamna lui 2019, politicienii maturi și responsabili ai României, cei ai dreptei, erau foarte îngrijorați de perspectiva ca țara noastră să rămînă singura din UE cu MCV. De vină era guvernarea PSD-ALDE, care pusese pumnul în gura justiției. Suntem în iunie 2021 și România a rămas de facto singura cu MCV din UE. Politicienii maturi și responsabili, ajunși între timp la guvernare, dau vina pe odioasa guvernare PSD-ALDE. Rămîne de văzut: se umple Piața Victoriei de #reziști pînă diseară?

Pe 22 octombrie 2019, USR anunța că raportul MCV este „rezultatul concret al guvernării PSD-ALDE. Pentru prima dată, România este decuplată de Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. În timp ce țara vecină primește laude și va fi scoasă din MCV, România va avea nevoie de multă voință politică pentru a repara răul făcut de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă și ceilalții lideri PSD și ALDE.”

Cinci zile mai tîrziu, Klaus Iohannis relua mesajul la lansarea programului său de candidat la prezidențiale, că PSD a împiedicat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani. „După această guvernare PSD, România riscă să rămână singura țară din UE cu MCV”, declara Klaus Iohannis.

În decembrie, președintele era și mai tranșant, cerînd membrilor CSM să susțină în mod efectiv implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, MCV și GRECO:
”Vreau să fie foarte clar ceea ce am vrut să spun. Recomandările instituțiilor europene nu sunt facultative, dar nu pot fi aplicate ca atare atât timp cât nu sunt transpuse în legislația internă”, declara în plenul CSM Klaus Iohannis.

În primele zile ale lui 2020, premierul Ludovic Orban venea cu vești minunate după întrevederea cu președintele C.E., Ursula von der Leyen: MCV are toate șansele să fie ridicat.
„V-o spun din capul locului că asta va depinde de noi. C.E. are o altă atitudine față de oficialitățile de la București, față de Guvernul nostru și față de președintele României. Înțelege foarte clar că a avut loc o schimbare benefică la București, dar, până la urmă, închiderea MCV va depinde de ceea ce facem noi în România”.

În februarie, vine lovitura năucitoare: deși raportul MCV din octombrie puncta dramatic la capitolul nereguli ignorarea avizelor CSM, Klaus Iohannis numește noii procurori șefi peste capul deciziei CSM.

Se scurge un an cu dreapta la butoane.
Guvernarea PSD-ALDE e deja istorie,

În ianuarie anul acesta, Guvernul aprobă memorandumul de finalizare a MCV. Premierul Florin Cîțu dă asigurări românilor că acest memorandum „este un angajament politic al acestei coaliţii şi vom face demersuri prioritare pentru a finaliza MCV”.

În martie, noi vești minunate.

România ar putea scăpa de MCV dacă totul merge bine, anunță vicepreședintele C.E., Vera Jourova. Președintele PNL, Ludovic Orban, se grăbește să decreteze că anunțul reprezintă „o recunoaștere a efortului și a angajamentului Guvernului PNL, precum și a actualei coaliții de guvernare, de îndreptare a legilor justiției promovate de PSD în perioada 2017-2019 și oprite prin Referendumul pentru justiție din 2019 inițiat de președintele Klaus Iohannis”.
Undeva, în boscheții politicii, ne putem imagina pesediștii plîngînd în pumnișori de umilință.

Ieri, CE anunță sec: România lui Iohannis, Orban, Cîțu, Barna și Cioloș rămîne cu MCV, singura din UE, pentru că nu și-a îndeplinit angajamentele luate.
Pesediștii se vor fi oprit din plîns, probabil.

În Piața Victoriei nu a apărut încă niciun tefelist revoltat.
Dar mai e timp, pînă diseară. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Nici Tapalaba nu mai poate de grija coalitiei intr-un articol de azi din g4 media.
  Se pare ca s-a dat acelasi ordin in ambele parti. De data asta.

  • În traducere, până și o parte dintre ciobanii proști ai Securității își dau seama de penibilul situației. Numai tu ai rămas cu brânza de prostovan la subraț.

   • In traducere (ca Irinuca nu are ochelarii la ea) io mai ramai aicea sau nu pot ca sa ies?

    • Ba FranklingeCur cu multe nume pe aici, tu poti sa maninci tone de Cacat.

     Tot prost de la nastere ramai..

 2. PSD = PNL = aceeasi mizerie.
  Tefelistii nu demonstreaza ca inca nu s-a stabilit preturile pentru patrupezi: 50 lei patrupedul, 40 lei bipedul si 35/kg iedul.

  • PSD a fost obligat să guverneze corect. Rapandulele securiste nu au nicio constrângere să nu vă umple gurile de sloboz.

   • Atat de corect a guvernat, incat rapandulele securiste din PSD au contribuit la debarcarea, incatusarea, incarcerarea si reeducarea marilor barbati de stat care au fost (Dragnea, Valcov) sau care vor fi

    • si Bombonache Nastasel, fireste

  • Nu e aceeasi mizerie prin faptul ca ce face PNL e de neconceput sa faca PSD ca ar sari toti indignatii si toate puterile si toti bagatorii de seama si toti aia care beleau ochii la sediul lor din Sibiu. Deci PNL are mai mult spatiu de manevra. Ia sa fi fost Voiculescu din PSD sau Catu din PSD. Ia sa fi dat PSD bolnavii afara din Foisor sau sa fi umplut Bucurestiul cu gunoi.

 3. Ha, ha, ha! Poate inteleg toti prostii ce este de inteles: Romania este colonie. Colonia trebuie tinuta in lesa. Ciuma galbena si uniunea scufundati Romania niste mincinosi, care nu se bucura de nici o consideratie la Bruxelles. Sunt tratati asa cum sunt: niste slugi/ sclavi in frunte cu sclavul sef.

 4. La urma urmei, draga Parpanghele, poate ca e mai bine ca EU sa ne dea UE, cand vine vorma de MCV sau de Schengen. In definitiv, de ce sa se bucure toti hotii de libertatea de miscare cu banii furati, de sa fie legitimate toate firmele securiste si, mai important decat orice, de ce sa fie considerata Romania un stat de drept din moment ce nu este?

  Aici cred ca suntem amandoi de acord!
  E tonic sa-i vezi oftand la coada la controlul pasapoartelor, alaturi de uzbekinstanezi, transmistreni si kazahstanezi, este?

  Cum ar fi ca Romania sa fie 100% un Stat Membru respectabil, iar in realitate toata puterea sa fie oculta si tara sa fie militarizata si putreda, asa dupa cum si este, de fapt! N-ar fi mai naspa, Parpanghele?

  Deci o stire buna, sa tot fie.

  • Sigur, sunt de acord că ești cel mai prostovan securist în viață în condițiile în care vârfurile Securității sunt doar foarte puțin mai proaste decât o râmă.

   MCV este un simplu mecanism de control al securistocrației corporatiste din România cu ajutorul căreia se filtrează tot mălaiul din România de vei ajunge, securist prostovan imbecil, să crapi sărac și prost.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998