CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania o comite din nou: UE – ingrijorata de inchiderea siteurilor pe motiv de pandemie

4 comentarii / 3286 vizualizări / 2 mai 2020

Uniunea Europeană şi-a exprimat azi îngrijorarea în ceea ce priveşte restricţiile la adresa libertăţii presei impuse de unele ţări în timpul pandemiei de coronavirus şi a dat asigurări că această boală a evidenţiat importanţa muncii mass media, informează EFE, conform Agerpres.

„Este îngrijorător că pandemia de COVID-19 este folosită de unele ţări ca pretext pentru a impune restricţii nejustificate asupra libertăţii presei”, a declarat – citat într-un comunicat de presă – înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, în ajunul Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, care se sărbătoreşte mîine.

În numele întregului bloc comunitar, Borrell a subliniat că, „în prea multe ţări”, ziariştii „trebuie să se confrunte cu o legislaţie restrictivă, atribuită uneori urgenţei COVID-19, care pune frână libertăţii de expresie şi a presei”.

În acest sens, Borrell a menţionat că tăierea conexiunii la Internet şi închiderea paginilor web proliferează şi a criticat totodată campaniile de discreditare, presiunile financiare şi atacurile din partea mijloacelor de comunicare guvernamentale sau de partid care „prea des” îi obligă pe jurnalişti la autocenzură.

„Prea mulţi sunt hărţuiţi, reţinuţi arbitrar şi închişi. Prea mulţi şi-au pierdut viaţa pentru că şi-au făcut meseria”, a subliniat Borrell.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Abuzurile continua in forma extinsa. Doi jurnalisti de la postul devalizatorilor de la Bancorex, B1 au fost concediati fara nici o explicatie
  Ba exista una: obtinerea frauduloasa a unui credit de la statul roman. Si prejudiciul de la Bancorex l-am platit tot noi- la fiecare litru de carburant am platit in plus un ban pentru a acoperi furtul acestei „famiglii”.

 2. Unde sunt revoluționarii din .89 care au carnet și avantaje!?
  Sunt mulțumiți?
  Nesimțirea și Prostia
  Omoară România !

 3. Presa nu trebuie sa fie cenzurata decat de cititori, nu de comenzi politice. Dar in dictatura totul este posibil.

 4. eu cred ca pana acum nu a fost cenzurat jurnalismul real si nu Iohannis si nici macar grupul de comunicare strategica sau guvernul PNL ci Grindeanu (PSD) semnează deciziile de blocare a site-urilor si articolelor

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998