CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

România pune chinezii sub embargou, giganții occidentali rup ușile la Beijing

30 comentarii / 4368 vizualizări / 27 martie 2023

La Beijing se derulează în acestea zile evenimentul de afaceri China Development Forum 2023, organizat de guvernul chinez, cu participarea unor înalți oficiali guvernamentali și cu binecuvîntarea președintelui Xi Jingping, care a transmis un mesaj de salut reuniunii. Un eveniment despre care presa noastră nu prea suflă o vorbă pentru că, nu-i așa?, România e printre cei mai vajnici adversari ai Chinei care, după ce că e comunistă, mai și spionează. Așa că afacerile cu chinezii trebuie complet lichidate, conform politicienilor din actuala coaliție de guvernare.

Norocul chinezilor e că unde scuipă România, pupă marile corporații occidentale, care au rupt ușile înghesuindu-se la Forum, în frunte cu legendarul Tim Cook, șeful Apple. Sunt prezenți și la fel de legendarul Henry Kissinger, ca și directoarea FMI, Kristalina Georgieva.

Apple Inc, Qualcomm Inc, Johnson & Johnson, Boeing, Bridgewater Associates, Pfizer Inc, Procter & Gamble, Abbott Laboratories, Mercedes-Benz, BMW, KPMG, Allianz, Siemens, Shell, PwC, Glencore, Samsung ori Rio Tinto sunt doar cîteva nume dintre cele peste 100 participante la forum.
Interesant de observat, lista completă a participanților nu a fost dată publicității, revenind marii prese occidentale sarcina să afle numele acestora.

Manifestarea îi are ca sponsori oficiali pe Allianz, Mercedes, Aramco, Astra Zeneca, BHP, BMW, Deloitte, HSBC, Broadcom, Maersk, 3M, Samsung, Sanofi, Pfizer, Rio Tinto, Total Energies, Johnson&Johnson, BNP Paribas, Greenland, Manulife și alții. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

30 Comentarii

 1. Și nu e pentru prima oară; în urmă cu vreo doi ani (parcă), citeam în presă: «… însemnele și nu-mele României au fost eliminate din standul amenajat în cadrul celei de-a doua ediții a Expoziției China – țările Europei Centrale și de Est (…) » Asta, din cauza că noi răspunsesem invitației lor, cu o „mârlănie” – specific noilor noastre „elite politice”. No comment.
  O vorbă de bun simț, din popor, spune : ”stai în bancă cu premiantul !” Ori noi nu băgăm de sea-mă că lumea se schimbă, și că ne-am trezit în bancă cu „bătăușul” și cu „derbedeul clasei”, care ne trage tot la rele, de-am ajuns să-i urâm și să-i înjurăm „gratuit” pe toți prietenii de la care, la greu și la nevoie, am găsit un sprijin real. Ba ne mai urâm și pe noi, între noi.
  Să participi la un „târg internațional”, înseamnă „să exiști”. Sigur, „unii” vor spune că sunt „nostal-gii”: țin minte valul de mândrie (generator de adâncă coeziune socială) când, la târgul interna-țional de la Leipzig, România căștiga medalii de aur cu o Instalație de Foraj de mare performan-ță (premieră mondială, 1 Mai Ploiești) sau cu un tractor agricol deosebit de reușit (UTBrașov). Atunci, după ww2 și după 15 ani de „Ruși”, puteam. Azi, nu mai existăm decât ca slugi ale „partenerilor” și anexă a ucrainei și a ambițiilor lor tembele. Și nu știu ce ar trebui să se mai întâmple ca să vedem că rătăcim pe un drum străin. Drumul pierzaniei.

  • Urat, foarte Urat!
   Romania nu exista si nu are voie sa existe daca nu e cu “americanii si cu UE”! Rusine sa va fie ca vreti o Romanie de capul ei!… aservita comunistilor din China si nenorocitilor din Rusia, in frunte cu Putin!
   Romania trebuie sa stea alaturi de America, de UE! Ei ne salveaza, nu nenorocitii aia de la est!
   Datorita lor, a celor de la vest, astazi suntem o democratie, o tara in care drepturile omului sunt respectate; datorita lor suntem astazi o tara prospera, in care TOATE PENSIILE SUNT SPECIALE, pentru ca noi, nu-i asa, suntem niste speciali; datorita lor noi toti ne deplasam, in siguranta cu Boeing Business Jet si da, datorita lor avem astazi tot ceea ce nu ne lipseste! – facturi din abundenta (pentru ca ne permitem), datorii pana peste cap (pentru ca ne place), emigratie din belsug (ca ne-a mai spus altul inainte ca daca nu ne convine suntem liberi sa plecam).
   Planeta asta este nerecunoscatoare! Americanii, cei ce ne iubesc si ne-au adus bunastarea, sunt urati de toti pro-chinezii si toti pro-rusii! Noi ii iubim pe americani si pe doamnele si domnii de la Bruxelles, cei care ne-au inundat viata cu bunastare… dar unii, nerecunoscatori, nu vor sa inteleaga!… ca daca nu esti dator, nu existi!
   Da, noi suntem cei mai “titrati si alfabetizati” din Europa! Da, noi suntem cei mai apreciati si respectati si nimeni, vreodata, nu isi permite sa ne desconsidere!
   Pentru ca da, avem o clasa politica si un presedinte care respecta Constitutia! Ei sunt cei care ne protejeaa viitorul si se lupta cu “dusmanii de clasa”!
   Da, astazi, domnul Presedinte Iohanis ne-a spus ca daca Constitutie nu e… nimic nu e!
   Si da, are dreptate domnul Presedinte Iohanis!
   … pentru ca ROMANIA NU MAI E!!!
   IAR ASTA PENTRU CA A NOASTRA LEGE FUNDAMENTALA – CONSTITUTIA ROMANIEI – A FOST PUSA INTRE PARANTEZE!!!
   Noi, prostii astia de cetateni, care nu ne apreciem conducatorii astia iubiti, cei care ne-au facut viata superba! – cu Boeing Business Jet (Bucuresti Sibiu si retur) – si care ne-au ajutat sa ne imprietenim pe banii nostri, devenind datori vanduti, slugi si sclavi, ai altora, ar trebui sa le fim recunoscatori lor, in primul rand!
   Asa ca jos cu China, jos cu India, jos cu Rusia, cu Africa si, in general, cu toti! Ca noi iubim America si Uniunea Europeana, ca ei sunt viitorul nostru!
   (pe 24 martie 1714, familia Cantacuzino gaseste de cuviinta sa mazileasca familia Brancovenilor… altfel spus, romanii i-au omorat pe romani! Un neam de cretini, care au pus botul – de fiecare data – la promisiunile unor VENETICI… fie ei otomani, bruxellezi, americani rusi sau mai stie naiba sa va ia!)
   Iar voua, cretinilor astia platiti de aia de fura Romania – iar acum am terminat cu ironia! – “postaci” ai altora, care veti gasi de cuviinta sa comentati aceasta postare va spun doar atat, in postul Pastelui: PRAFUL SI PULBEREA SA SE ALEAGA DE VOI SI DE TOT NEAMUL VOSTRU DE TRADATORI DE TARA SI DE NEAM!!!!

   • Eşti un nenorocit cu circuitele distruse la cap şi atât. Eu sunt unul dintre cei mai simpli omeni cu putinţă, fără noroc în viaţă şi fără avere. Nu sunt absolut nimic din ceea ce spui tu, aşa că vorbeşti singur pe unde poţi, împins de nebunia ta agresivă şi de prostia totală care te animă, care te împing să îţi reverşi boala şi ura sufletului negru asupra celorlalţi. Scoţi din tine doar urâciune ca să te simţi tu bine. Nu sunt ceilalţi de vină de ceva, pe cât eşti tu de defect, mustind de satisfacţia de a urî gratuit. Blestemi ca un dement turbat, ticălosule, doar din plăcerea de a te simţi bine astfel.
    Adio, deşeule!

   • Corect,din pacate avem conducatori de la care nu prea sunt de asteptat lucruri prea mari.Viitorul in perspectiva tuturor alegerilor din 2024 arata sumbru. O sa fie si mai rau,,practim importam cam 80% din necesarul ptr.traiul zilnic,nu mai vorbim de materii prime si materiale ptr.industria producatoare de bunuri si agricultura,care oricum sunt la pamant.Oricum suntem apreciati in UE ptr.obedinta si slugarnicie.

    • Pârţurile vorbesc intre ele sau sunteti unul si acelasi pârţ, ieri manga, azi mahmur?

     • Ramane cum am stabilt: Amice esti idiot.

     • si nimic altceva nu emite, decat hidrogen sulfurat si alte gaze putrinde din capul lui.

     • Amice ,mata te-a scapat in cap la nastere,deci nu esti doar idiot ci si cretin.Inrest ramane cum am stabilit.Ghici?

     • idiót = cretin, tîmpit (DEX), precum e ÎnPârţialul, care crede prostul ca sunt lucruri diferite, fiind si agramat si scriind fara cratima „ma-ta” (e vorba de ma-sa, de fapt, si ce i-a facut de cand era mic).

    • E precis din categoria „supereroilor“ tâmpiţi care ies pe stradă cu chiloţi peste colanţi şi cu o pelerină a la Batman ori Superman, făcând pe grozavii, deşi sunt nişte prăpădiţi de smintiţi

 2. Puteam fi ca natiunie intre primele preferate de China. Unul din presedintii Chinei vorbea si romaneste.
  Sintem efect al prostocratiei si promovarii nonvalorii in posturi publice.
  Cine se mai intreaba cit a costat vizita dulapului de la Cotroceni in Japonia. Nu a avut in delegatie nici un personaj semnificativ pentru Romania profunda!

  • Daca nu ma insel concilierea dintre SUA si China pe vremea lui Nixon a fost facilitata de politica externa a Romaniei ,lucru pe care China nu-l uita. Puteam beneficia enorm de piata chineza,ei fac politici pe termen foarte lung,nu de azi pe maine,dar cu cine sa faci politica externa in prezent?.Cu actualul pres.turist si Aurescu?

   • Poate doar pe vremea lui Nea Nelu Iliescu mai se uita China cu ceva nostalgie la Romania, acum vede numai prostie aici, emanata de la Aurescovici lingatorul cururi americane..

    • In China se vand carti (destul de populare) ce descriu modul exact in care au ajuns evreii sa domine ca un proxenet Europa si America, cum s-a construit sistemul de putere si influenta evreiesc global si cum procedeaza evreii in afaceri, politica si educatie.

     Pe imigrantii chinezi i-a uluit cum diaspora evreieasca (tot imigranta) niciuna nu se afla la munca de jos, fata de imigrantul chinez care a inceput de jos (agricultura, zootehnie, constructii, meserii, etc) si toti detin averi si locuri de munca in clasa superioara a societatii.
     Imigrantul chinez a avut nevoie de 3-4 generatii de munca si educatie serioasa pentru a ajunge economic aproape de imigrantul evreu.

 3. @Ion Antonescu
  Nu bai, DESEULE, ca TU ESTI DESEU!
  Repeti ca o SLUGA si ca un SCLAV ce ti s-a pus in fata!!!
  Nu crezi ca VA DEVOALEAZA VITEZA DE REACTIE?!
  BA DA!
  AI ALES, ALATURI DE STAPANII TAI, SA-TI VINZI SUFLETUL SI TARA SI NEAMUL ROMANESC! – E ALEGEREA TA, ASA CA SA-TI DEA DUMNEZEU, IN POSTUL PASTELUI FIIND, SA AI PARTE TU SI TOT NEAMUL TAU SI AL SEFILOR TAI, DE VENETICI (DAR MAI ALES COPIII VOSTRI – DE AVETI) DE TOATA MIZERIA ARUNCATA ASUPRA AMARATULUI ASTUIA DE POPOR ROMAN DE VOI SI DE AI VOSTRI STAPANI!
  PRAFUL SI PULBEREA SA VA IA!
  ARGINTII PENTRU CARE V-ATI VANDUT SUFLETELE – Si NE-ATI VANDUT PE NOI SI A NOASTRA TARA – SA NU VA AJUNGA SA VA SCAPATI NEAMUL VOSTRU BLESTEMAT DE LA BOALA, DE LA CHIN SI DE LA MOARTE!
  SI NU, NU-IBLESTEM… DOAR ITI SPUN SI TE ANUNT CE URMEAZA SA TRAIESTI: ITI VEI VEDEA COPIII DISTRUSI (AI TAI SI PE CEI AI ALOR TAI SEFI), NEAMUL SI PE TOTi AI TAi!
  ASA SA ITI VIE DE LA DUMNEZEU, TRADATOR DE TARA SI DE NEAM ROMANESC CE ESTI, CA SLUGA SI CA SCLAV AL CELOR CE TI-AU DAT CEI 30 DE ARGINTI!

 4. GENIAL!!!!
  SI-AU STERS COMENTARIILE!!!!
  WOW!
  SEKURITATEA VEGHEAZA SI REACTIONEAZA :)))

  • Cu cine tot vorbesti, tulburatule?

   • CU VOI, BAI SEKURISTILOR!!!
    :)))
    NU DOAR CA SUNTETI HOTI, PE DEASUPRA MAI SUNTETI SI PROSTI!
    … DE CE, ALTFEL V-ATI BAGA SINGURI IN SEAMA?!
    IAR, DACA TU ESTI ALTUL LA RAND, LA SCRIS, SA ITI DEA DUMNEZEU ACELEASI LUCRURI SI TIE, PRECM SI COLEGILOR DE MAI DEVREME SI SEFILOR PE CARE II AVETI!
    DE COPIII DE-I AVETI, PRAFUL SA S-ALEAGA, IAR DE NEAMURI, PUSTIA!

   • Si, sa nu uit… am facut un “screen shot”, la toate comentariile si atacurile “la comanda” pe aceasta postare, de mai devreme (dupa ca ce sunteti hoti si mincinosi, mai sunteti si grav de prosti)… asa ca macar aveti creier sa va tineti gura si sa nu mai comentati… TRADATORI DE TARA SI SEKURISTI DE KKT CE SUNTETI!
    INSA…PENTRU NEAMURILE SI PENTRU COPIII VOSTRI SI AI SEFILOR VOSTRI, BLESTEMELE RAMAN VALABILE… ASA CA PRAFUL SE VA ALEGE DE EI SI DE NEAMURILE VOASTRE, IAR ZIUA DE ASTAZi O SA RAMANA IN VIATA VOASTRA, PRECUM FIERUL ROSU PE PIELE… ARZA-V-AR FOCUL DE TRADATORI SI VANZATORI DE TARA SA VA ARDA!

    • şi du-te dracului de şobolan turbat cu blestemele tale de căcat!
     Idiotul dracului, la criză.

     • VA VOR AJUNGE BLESTEMELE, NERNICULOR, VA VOR AJUNGE… de azi incepand, verificati-va neamurile si aveti grija de progenituri, ca VORBELE NU AU FOST SPUSE IN VAN!

     • Nu esti decat un bou cu balega la cap in loc de creieri.

    • să blesteme în stânga şi în dreapta.

     • … IAR NEAMUL TAU S-A TERMINAT
      SAVARSIT A FOST SI SPUSE CELE SPUSE!

     • si se crede in nebunia lui si preot. De aici vin si aerele lui de vorbire din Biblie si blestemele de idiot care nu-si ia tratamentul la timp.

     • Mai SEKURISTLE DE SERVICIu… Sa nu-ti sa nu va fie frica de blesteme… ca le-ati primit deja!
      Sa urmariti, insa, CE VI SE VA INTAMPLA VOUA, NEAMURILOR VOASTRE SI, MAI CU SEAMA, COPIILOR VOSTRI… si sa NU VA MIRATI, VANZATORILOR DE SUFLETE CE SUNTETI, CA VETI PLATI PRIN EI!
      … POATE DOAR DUMNEZEU SA VA IERTE, IN VIATA DE APOI, CA LA AMARATII ASTIA DE ROMANI NICI SA NU VA TREACA PRIN CAP SA VA CAUTATI IERTAREA!

     • E deja incoerent turbatul.
      Probabil are şi spume la gură acum la cât de compulsiv reacţionează, încât nici nu poate să mai scrie de furibund turbat ce, fără motive.
      Mă piş pe blestemele tale de căcat, cretinopatule schizofrenic

 5. Ce vreți, bă, să sugeți de la două ugere?
  Nu vă dă UE destule miliarde moca în fiecare an? N-au venit investitorii occidentali cu grămada, așa cum visați în anii 90, când îl înjurați de zor pe Iliescu și-l așteptați tremurând de iubire pe Constantinescu?
  Nu lucrați azi în România pentru companii germane, austriece, americane, ba chiar și ungurești, așa cum v-ați dorit?
  Ați pofti mălai și din China, nesătuilor?
  Cine plătește comandă muzica. Și de plătit plătește UE, deci nasul în jos și ciocul mic, fomiști chilipirgii ce sunteți.

  • Am putea sa ne multumim cu Romania si cu ce avem?! Doar pentru noi?!
   Mai putem sa fim romani?!
   … sau e musai sa ne vindem pe nimic – cu sufletele copiilor nostri cu tot – pentru 2 burgeri, o Coca-Cola si un Toblerone?
   Aia de vor sa-si vanda copiii sa o faca… dar sa nu ii vanda pe ai amaratului de roman, care nu mai are niciun cuvant de spus in propria lui tara! Astazi, ne pun sa alegem intre rusi si americani… si daca romanul vrea sa aleaga Romania?! Ei… uite ca nu se poate!
   Asa ca mUE nu e nici ea o solutie, ca e fix aceeasi mizerie!

 6. China are cele mai mari „investitii”
  (de la ’49 incoace)
  si cel mai mic „return”.

  (am incheiat cu partea obiectiva,trecem la subiectivism
  purul subiectivism)

  CHINA TREBUIE DISTRUSA!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998