CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

România, sfidată de toți vecinii: harta Ungariei Mari va fi prezentă, totuși, pe stadioane

7 comentarii / 2902 vizualizări / 23 martie 2023

Federaţia Ungară de Fotbal (MLSZ) a transmis aseară o declaraţie prin care îşi confirmă poziţia privind introducerea pe stadioane a bannerelor reprezentând Ungaria istorică, subliniind că decizia a fost luată din proprie iniţiativă, „după evaluarea declaraţiei ponderate şi prudente” a Federaţiei Europene de Fotbal (UEFA) şi a reţelei anti-discriminare a acesteia (FARE), transmite agenția ungara Hirado.hu.

Această decizie – se arată în comunicat – doreşte să exprime respectul pentru unitatea sutelor de mii de fani maghiari din numeroase ţări: bannerele fără mesaje rasiste şi discriminatorii sunt permise pe stadion. Federaţia reaminteşte că, anterior – conform promisiunii făcute de preşedintele ei, Sándor Csányi – a cerut clarificări de la organizaţiile internaţionale competente. După ce a evaluat poziţia pronunţată scrisă de către UEFA şi FARE şi după ce a analizat situaţia, MLSZ a decis că “harta Ungariei istorice, fără texte şi simboluri clare sau ascunse, nu face obiectul unei proceduri disciplinare, prin urmare permite introducerea bannerelor care respectă condiţiile federaţiei”.

MLSZ a considerat că situaţia descrisă în declaraţia sa de marţi a fost “înţeleasă şi interpretată greşit în unele cazuri”, prin urmare “a considerat important să reia declaraţia, să o confirme şi să o completeze o scurtă explicaţie, având în vedere incertitudinile şi neînţelegerile apărute în presă”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Era unul, Vadim, care ne atenționa că nu trebuie să confundăm drepturile minorităților conlocui-toare, sau relațiile de „bună vecinătate”, cu slugărnicia, sau cu trădarea. Nici cu Maghiarii, nici cu „Ucrainenii” și nici cu nimeni altcineva.
  Și ne mai îndemnau (și Vadim, și alții), să luăm aminte, și să nu uităm lecțiile istoriei…
  Mamă-Doamne, ce terfeliți au fost ! Căci, cel ce vede adevărul mai’naintea proștilor, până ajung și ei să priceapă ceva, e luat de nebun.
  Și iată că azi, primim „directe” în serie, una după alta, „în plină figură”, de aproape că nici nu ne mai revenim. Uriașa „destrăbălare națională”, plus lungul șir al trădărilor și al acceptărilor de umi-lințe, și al distrugerii oamenilor de valoare ai țării (pe care i-am înlocuit cu plăvani și cu repetenți) au ajuns la scadență. Ce să mai spunem de „obrăznicia Ungurilor”, când obrăznicia „Ukraineni-lor” e fără limite, iar noi o înghițim cu adâncă umilință ? Iar UE și NATO, în care noi ne-am pus nădejdea cu o iresponsabilitate criminală, numai de grija noastră nu le arde acum.
  … Credeam noi că toate astea vor rămâne fără urmări ? Și că „ei” nu știu să „vadă” și să tragă concluziile ? Ce deștepți și ce Europeni ne mai credeam noi, când le „dădeam m..e” patrioților !
  Iată, azi, din ce în ce mai des, descoperim că și alții știu să „dea m..e”.
  Cu observația că, „la primire”, suntem tot noi. Și, iertat să-mi fie, dar primim fix ce merităm.
  « Nimeni nu te va respecta mai mult decât te respecți tu însuți »

 2. Si pe noi ce ne ține ori mai exact, cine ne ține sa nu ne afișăm si noi cu harta României Mari (Basarabia, Cadrilater-ul, teritoriile din Ucraina – Cernăuți, Herța, etc.) ? Dacă dreptul international e bun de șters cu el la fund – vezi canalul Bîstroe, noi de ce să folosim hârtie igienică? A.Blinken cand a venit in Ucraina, inainte de operatiunea rusească, a primit de la Zelensski harta cu Ucraina Mare (cu teritorii din România si Polonia), pe care a si afișat-o pe pagina lui de fb. Așa ca daca acesta e trendul, hai si noi la U.E.F.A. cu România Mare, daca tot devine aceasta – din fotbalistă, organism politic de decizie. Sau nouă ne pute? Nu facem noi asa ceva!

 3. Daca astazi ar fi trait Burebista,Decebal sau Tepes din 20 de milioane de locuitori Romania contemporana avea cel mult un sfert .Restul e poveste.Cine poate sa inteleaga …

  • si degaba

 4. ..o sa ne tot miram acuma ca ungurii vor sa mai fure cate ceva. Pai ca hoti si navalitori o venit ei din Asia si pana unde s acuma. Depinde de noi sa i punem la punct. Am mai fost de 2 x la Budapesta. Zic sa mergem o data la 50 ani, asa terapeutic!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998