CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania – stat totalitar? Haituirea Ancai Alexandrescu de catre CNA ajunge in Parlament si la Premier

16 comentarii / 4326 vizualizări / 5 mai 2022

Premierul Nicolae Ciucă este interpelat din Parlamentul României și solicitat să răspundă oficial unei întrebări dificile, provocate de recentul scandal de la CNA, unde realizatoarea TV Anca Alexandrescu a fost pusă la zid de membrii Consiliului ”pe persoană fizică” și etichetată drept ”toxică” și susținătoare a rușilor. ”Este România un stat totalitar?” este întrebarea adresată premierului de către partidul AUR.

Deputatul Dan Tănasă îi amintește premierului Nicolae Ciucă de intervenția promptă în favoarea ziaristei italiene Lucia Goracci, care a intrat în conflict, lunile trecute, cu Diana Șoșoacă.

”Am văzut că ați fost foarte prompt și vocal în cazul jurnalistei din Italia și ați solicitat ca incidentul să fie clarificat ,,în regim de urgență” de instituțiile abilitate. De această dată vă semnalez o situație cu totul inacceptabilă în care se regăsește un jurnalist român. Consiliul Național al Audiovizualului s-a întrunit pentru a analiza emisiunea ,,Culisele statului paralel”, moderate de Anca Alexandrescu în perioada 1-12 martie. După o amendă de 40.000 lei, CNA taxează Realitatea Plus cu încă 10.000 lei.

Conform înregistrării ședinței CNA vedem că s-a dat sentință împotriva televiziunii, îndreptată direct împotriva unui moderator, fără ca la baza ei să existe o analiză. Moderatoarei i se reproșează lipsa de echilibru, că nu ar fi vrut să-și dozeze invitații și nici nu a realizat bine ”alchimia dintre opiniile divergente”. În aceste condiții, CNA se depărtează de rolul sau de a încurajă și stimula libertatea de expresie, protejînd dreptul cetățeanului de a fi informat și dreptul jurnaliștilor de a informa și devine un cenzor, un inchizitor al presei, sancționînd opinii și nu informații false.

Aceste practici par specifice unui stat totalitar, de hăituire a jurnaliștilor și de sancționare a acestora pentru opinii neconforme, stabilite de putere. Consider că situația a depășit latura legală și a intrat în zona persecuțiilor politice, a execuțiilor publice cu scopul de a reduce la tăcere un jurnalist respectat, acest lucru este specific regimurilor totalitate, nu democrațiilor.

Este România un regim totalitar, domnule Prim-Ministru ? Veți reacționa și în acest caz?” îl întreabă deputatul pe premier, solicitînd răspuns scris. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. dupa cum stau lucrurile
  probabil ca CNA fiintzeaza nelegal,
  ca al-rahatu.

  • Unul din cei mai mari ticalosi, care taxeaza / sanctioneaza orice pare de interes national.
   Jos cenzura!

 2. Un pic de rabdare,sa intrebe la Cotroceni

  • Corect!

 3. Americanii au reactionqat furios la incercarea administratiei de a implementa in tara, contra propriilor cetateni, politica de propaganda antirusa, in special si de etichetare a opiniilor contrare drept stiri false, ori chiar antinationale, recunoscand ca fac acest lucru, de decenii in afara granitelor, cu succes…Pai, sa n-avem si noi un minister al adevarului functional, pe model vestic, copiat dupa cel stalinist, copiat dupa cel hitlerist?! Daca marele minister initiat de Arafat si-a frant aripile inainte sa zboare, folosim multele ministere agreate de „partener”, mai mici…poate, dar, chiar mai eficiente, ca acest organism functioneaza abuziv de ani buni si nu tipa nimeni decat daca e afectat personal…romaneste…

 4. Anca Alexandrescu e o traseistă profitoare, etern abonată la sinecuri, prietenii ştiu de ce. A făcut figuraţie pe lângă Năstase, Oprescu, Ponta, Dragnea, Dăncilă contra unor remuneraţii babane. După ce a dat-o în bară cu consilierea politică s-a apucat de jurnalism la Realitatea, desi n-are nicio legatură cu televiziunea. E zero barat. Emisiuni telefonate, propagandă ieftină, spălarea cu dero a lui Dragnea, simpatii putiniste, nici măcar inteligente. Până şi comunistul de Cristoiu a fost nevoit să recunoască public că, în materie de jurnalism, AA e nulă şi neavenită. Acum o apără AUR, iar asta spune tot.

  • atata timp cat exista alternativa la ministerul adevarului nu conteaza cum se numeste

  • Tu esti haterul ala care posteaza numai despre AUR si injura AUR intruna aici, indiferent de subiectul articolului. Ia ma o pancarta si du-te la parlament si injura-i acolo, nesimtitule.

  • Plus nevastă de escroc internațional, pre numele lui Dan Andronic.

   • S-au despartit rapid, deci nu prea au fost impreuna nu e vreo hoata. Dar ce te fute pe tine grija ceva irelevant, boule cacat pe tine, si care e legatura cu subiectul, dementule rumegator?

   • Ce are a face a cui nevasta este? Nu ne spui si de tata, mama, matusa? Ai avut acces la afacerile lui Dan Andronic inteleg. Exista o condamnare int’l?

   • A…si esti orice in afara de HERR….

  • Magie neagră mai faci cu blesteme prin psalmi, teologitule?
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

 5. CNA-ul este de fapt o institutie de cenzura, A dovedit-o si in timpul pandemiei si in timpului razboiului din Ucraina.

 6. Anca Alexandrescu este printre putinele femei din mass media care stie ce face. Si face bine. Daca nu va candida pentru un partid anume, poate sa aiba orice trecut si poate sa aiba si simpatii politice. Oricum, mass media este cumparata masiv de partidele politice parlamentare care primesc bani pentru asta de la bugetul de stat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998