CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania – tara premierelor nastrusnice: Miting din dragoste pentru Codruta

8 comentarii / 13840 vizualizări / 6 martie 2017

România a devenit, probabil, prima țară din istorie în care se organizează un miting de susținere pentru un șef de parchet, împănat cu declarații de dragoste precum cele strigate, de regulă, la concertele vedetelor pop-rock. Un reportaj pe acestă temă de la același frenetic reporter Facebook, l-am numit pe Cristian Niculescu.

Fu și mitingul de susținere a DNA. 3500 de tefeliști cu toții, unii colegi de pe câmpiile presei iar au văzut dublu. I-am evaluat simplu. Întâi am numărat câți oameni trec prin fața mea într-un minut. Se mișcau încet, la pas de promenadă, deci n-a fost greu să număr. Cam 300 persoane/minut, eroare plus/minus 10%. Apoi am cronometrat în câte minute a trecut coloana, cap-coadă: 10 min.30 sec. Deci 3150 inși și am rotunjit cifra în sus, considerând ce s-a mai adăugat pe drum, dar ținând seama și de cele vreo 3-4 goluri dintre rânduri. Numărătoarea am făcut-o la Universitate. Tot acolo se produce și un moment penibil. Coloana se oprește pentru un moment de reculegere în memoria celor căzuți în decembrie 89. Un disperat cu șapcă și șuvițe blonde năclăite, care a dirijat permanent coloana, țipă în megafon la tefeliști, ca să îngenuncheze. Primele rânduri se execută, ăia mai din spate n-au auzit sau n-au vrut. Faimosul personaj în haine de călugăr, care cară o cruce-n spinare la fiecare miting, rămâne-n picioare și zice tare: ”Nu vrei să facem și flotări?” La un moment dat blondul bălmăjește că și el a fost victimă în 89, la Universitate. Același călugăr i-o trântește imediat: ”Da, și ți-a trecut!” Deci, vreau să zic că în primele rânduri ale mitingului a fost o bășcălie a ăstora de păreau mai profesioniști așa, în ale adunărilor publice, că s-a dus naibii toată solemnitatea momentului.
În rest, băieții cu megafoanele și-au făcut treaba, au dat tonul la lozinci prin rotație, pe tot traseul dintre piețele Victoriei și Constituției, via Unirii. Polițiștii au blocat circulația pe traseul marșului, desigur. Mai e nevoie să spun că marșul n-a fost autorizat și că trebuia, cu atât mai mult cu cât implica blocarea sau devierea traficului? Dealtfel șoferii din trafic n-au mai claxonat din solidaritate, semn că le-a ajuns și lor cu mitingurile. Taximetriștii chiar erau destul de nervoși.
În fine, pe la Izvor se strigă ”Parlament de hoți, la pușcărie toți” – deci și USR, pe care mulți or fi votat-o, ăia care-au fost la vot. Apoi coloana o ia spre Berzei și apoi dreapta pe Știrbei Vodă. Ajungem la DNA, unde mai multe segmente de coloană staționează pe rând și prestează omagiu: ”DNA, nu ceda, noi suntem de partea ta!” Și ceva mai timid: ”Codruța, te iubim!” Din fericire, versul 2 nu l-a strigat nimeni, ăla cu rima ”nu găsim”. După plecarea de la sediul anticorupției naționale, TFL și-au amintit și cine e vinovatul: ”CCR și PSD, aceeași mizerie!”.
Tărășenia se termină de unde a plecat, în Victoriei, cu ”Jandarmeria, jos pălăria!” și imnul național intonat cu voce stinsă, după atâtea scandări de bine pentru DNA. Am profitat de ocazie ca să-i întreb pe câțiva de ce e DNA în pericol și dacă știu cu ce se ocupă Curtea Constituțională. Răspunsuri: Dragnea vrea să desființeze DNA, doamna Kovesi trebuie sprijinită, PSD vrea să preia DNA și să pună un om de-al lor, nu trebuie să-i lăsăm, CCR n-are voie să spună DNA ce să facă, CCR e pesedistă, e ciumă roșie, ce dacă păzește Constituția, o păzește pentru pesediști, ăia care violează Constituția zilnic, să se schimbe Constituția și să lase DNA în pace, pentru că doamna Codruța ne poate salva, etc, șamd… ba p-ai mamii lor… am renunțat să mai întreb după 5-6 persoane. Oricum nu mai erau interesați de întrebările mele, se întrebau între ei: data viitoare pentru ce mai venim? (Cristian Niculescu)

3 1 2 4 6 7 9 10 11

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Apel: rog ca cineva sa incerce sa ii ia tastatura la nea’Dumitru si sa ii dea pastilele!

  Sa traiesti nea Dumitre, nepotii sunt bine, sanatosi?

  • Ma luai cu nea Dumitru si uitai ce era important: sa ne traiesti nene Cristian Niculescu! Pe seara te dau citat iara pe la mine pe blog! Esti bun nene, jos palaria! :))))

   • Care blog, bre? Adresă, ceva?

    • Aceasta maestre: http://ingerisidemoni.ro/blog … daca imi este permis un link. Probabil ca va aparea in curand si un pingback la postul in care v’am citat!

     Sa ne traiti tovarase! :D

     • Găsit blog! Tovarășe, îți ordon să încetezi cu apelativul mic burghez ”maestre”!

     • Imi voi face o autocritica dura in fara intregului comitet la urmatoarea plenara! Imi cer scuze tovarase, nu se va mai intampla!

      Pana ascutita sa ai in ce priveste denuntarea elementelor antipopulare! Asteptam cu interes urmatoarele episoade ale gazetei de perete!

      Sa traiesti tovarase! :))

 2. Dar cu demersul vituperat al academicienilor,nimic ?Jos academicienii comunisti,depolitizati Academia,Academia e,filiala PSD ?Mai multa promptitudine,mai multa aderental la idealurile pline de civism rascolitor,(in)discret dirijat,in sirul neintrerupt de manif neautorizate,doar e libertate,nu ?

 3. Tefelisti spalati pe creier … o generatie stupida si pierduta pt viitor! Va imaginati cum va arata Romania cu astfel de indivizi lipsiti de cultura politica ?! Traiesc intr-o lume paralela , virtuala , nu conteaza decat ceea ce cred ei ca e bine ! SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII! Oare cati au citit „1984”?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998