CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania – teren de razboi: americanii rabufnesc la Bucuresti contra Chinei

6 comentarii / 4073 vizualizări / 19 august 2020

Război diplomatico-politic-comercial în toată regula, pe teritoriul României, între americani și chinezi. În mod cu totul neuzual, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, iese la rampă azi printr-un editorial postat în media, în care aduce acuzații furibunde Chinei, ca stat, și companiei Huawei. O răbufnire care pare să trădeze oarece nemulțumiri ale americanilor, mai ales în contextul marii campanii de presă demarate de Huawei, la noi, în ultima vreme. E clar: afacerea 5G se precipită.

”Huawei rămâne alegerea greşită. De ce? Pentru că naţiunile nu trebuie să încredinţeze securitatea cetăţenilor lor unei companii inculpate pentru furt de proprietate intelectuală, conspiraţii, fraudă cibernetică, fraudă bancară, afaceri necinstite sau pentru că a ajutat Iranul să evite sancţiunile menite să oprească ţara de la finanţarea terorismului” scrie Zuckerman pe siteul g4media.ro.

”Huawei a fost implicată în infracţiuni şi comportament infracţional din Republica Cehă până în Sierra Leone şi în nenumărate ţări aflate între ele. 5G este o revoluţie în tehnologia digitală, nu doar o evoluţie şi trebuie să fie sigură. Aşa cum se dezvoltă acum internetul, mă simt confortabil ca telefonul meu inteligent să vorbească maşinii mele, dar refuz să îl las să comunice cu comuniştii chinezi şi cu statul lor care supraveghează tot. România trebuie să ia o decizie şi trebuie să ţină cont de securitatea sa, de alianţele sale, de istoria sa şi cu cine vrea să facă afaceri(…)
Şi i-aş întreba pe cei care vor standarde flexibile pentru securitatea digitală a cetăţenilor lor, sau care vor să deschidă calea comuniştilor chinezi pentru a controla infrastructura României: ce altceva ar trebui să demonstreze Partidul Comunist Chinez pentru a-l crede? Nu este expansiunea teritorială de ajuns, lagărele de concentrare pentru uiguri nu arată cu cine avem de-a face? Comportamentul Chinei în Tibet sau încălcarea drepturilor omului în Hong Kong nu vă arată nimic?

România trebuie să-şi protejeze viitorul şi pe poporul său. Mult prea mult din trecutul acestei ţări a fost furat în secolul 20 de comunişti – străini şi locali – şi de către supravegherea continuă. Partidul Comunist Chinez este extrem de experimentat în a folosi tehnologia de supraveghere şi opresiune. Nu există loc pentru companiile chineze necinstite într-o Românie liberă şi democrată” mai tună și fulgeră diplomatul american. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. „Mult prea mult din trecutul acestei ţări a fost furat în secolul 20 de comunişti – străini şi locali – şi de către supravegherea continuă. ”

    Potrivit firmei de avocatură Mareș & Mareș, specializate în drept penal, în perioada 2009-2018 au fost emise peste 26.000 de mandate de interceptare de siguranță națională, cu o rată de până la 4.000 pe an.

  2. Putin imi pasa ca pe langa americani (Google) ma spioneaza su chinezii (Huawei)

  3. hai sictir Adrian Zuckerman

  4. are dreptate. Bravo! Hoawi nu are ce cauta in Romania. Cine vrea huawei sa se duca in china!

    • Huawei găsești și la Altex. Numai propaganda pentru proști e moca.

    • Cui ii plac jidanii sa mearga in America. Ai inteles sluga si putoare jidoveasca ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998