CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania – un pas mai aproape de gazele din Azerbaidjan

4 comentarii / 2365 vizualizări / 15 iunie 2016

”Cred cu tărie că dialogul constructiv la nivel diplomatic poate construi legături de pe urma cărora noi, cetățenii europeni, putem evolua și prospera. Mă bucur că am reușit, ca rezultat al eforturilor diplomatice pe care le-am depus în ultimele luni, să deblochez semnarea unui nou acord de parteneriat și cooperare între Uniunea Europeană și Azerbaidjan, iar confirmarea a venit ieri, în urma votului dat, cu majoritate largă, de colegii mei din Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European” scrie europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, pe pagina de Facebook.

”Continuarea dialogului între Uniunea Europeană și Republica Azerbaidjan are o importanță deosebită pentru securitatea energetică a Uniunii Europene și poate constitui o oportunitate de dezvoltare pentru România, țară care poate garanta siguranța tranzitului de energie, dar și forță de muncă calificată pentru construirea unor conducte de gaze și supervizarea lor ulterioară. Pe de altă parte, protocolul va permite cetățenilor azeri să participe la programe europene deschise țărilor terțe, în cadrul dezvoltării politicii europene de vecinătate a UE, programe la care iau parte deja țările din Parteneriatul estic precum Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina.
În cadrul dialogurilor pe care le-am avut cu oficialii azeri, am adus în discuție și bine-cunoscuta doleanță a reprezentanților europeni cu privire la situația societății civile și a respectării drepturilor omului în Azerbaidjan. Am primit garanții și dovezi clare că acest parteneriat va fi consolidat în timp, în conformitate cu aceste preocupări, care nu îmi doresc să mai fie o sursă de întrerupere a relațiilor noastre de cooperare.
Dosarul UE-Azerbaidjan, asupra căruia discutăm din anul 2013 și care a fost blocat timp îndelungat, dosar pe care l-am preluat de la colega mea finlandeză Anneli Jäätteenmäki în calitate de raportoare principală, va fi supus votului plenului Parlamentului European în sesiunea din luna iulie de la Strasbourg” mai scrie europarlamentarul.

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Felicitari doamnei Nicolai care a dus la capat un dosar foarte delicat!Daca am avea mai multi demnitari cu demnitatea si profesionalismul Noricai Nicolai, am fi mult mai respectati in lume!

  2. acest site preia des declaratiile unui europarlamentar obscur numit norica nicolai. nu o baga nimeni in seama pe la bruxelles si asta din cauza sefului alde european , belgianul ala cu dinti stricati. pe il doare in fund de est-europeni. de asta a si plecat , cred eu, pnl-ul din alde spre puternicii ppe

  3. Alex, iar ai uitat sa-ti iei pastilele!

  4. Europarlamentarii altor tari sunt doar europarlamentari. Numai securistii nostri raman securisti in orice pozitie i-ai pune. Madam scirt cu Azerbaijanul, mai era unul Moisa pe relatia cu Canada, mutat in SIngapore, Renate Weber si Cristian Preda se nimereau sa conduca misiuni de monitorizare a alegerilor care erau urmate de desanturi ale mafiei economice si tot asa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998